Is het normaal dat ik al maanden last heb van Ischias?

­Last van ischias[Gastbijdrage] Is het normaal dat ik al maanden last van Ischias heb? Kort gezegd, nee. Ischias is zenuwpijn in de bilstreek die kan uitstralen naar de benen. Normaalgesproken zou uw ischias binnen 6 weken moeten verdwijnen.

Last van Ischias chronisch?

In een verergerde vorm van ischias kunnen de klachten langer dan 6 weken aanhouden. We spreken dan van chronische Ischias.

Chronische ischias wordt in verreweg de meeste gevallen veroorzaakt door een oorzaak die u wellicht niet direct zou verwachten.

Mentale spanning

Ischias die langer duurt dan 6 weken wordt in veel gevallen veroorzaakt door mentale spanning. Die spanning kan veroorzaakt worden door stress, zorgen, piekeren over problemen en het niet uiten van emoties.

Aangezien de mentale gezondheid zo’n grote invloed heeft op de klachten die u bij Ischias kunt ervaren, is het belangrijk om hiermee aan de slag te gaan.

Als uw pijnklachten door stress en spanning worden veroorzaakt hebben lichamelijke behandelingen veelal geen zin. Dit komt omdat alleen de symptomen worden behandeld.

Last van Ischias door stress

Wanneer u (lange tijd) last heeft van stress, kunnen de hersenen zorgen voor fysieke verandering in het lichaam.

Het hele lichaam verkeert dan in een staat van stress, wat kan leiden tot een ‘noodstand’ in uw lichaam. In die noodstand is onder andere de doorbloeding minder goed. Het effect hiervan is dat de conditie van spieren verslechterd, bijvoorbeeld door een zuurstoftekort in de spieren en verkramping ervan.

Triggerpoints

Dit resulteert vaak tot triggerpoints in de spieren. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen (spierknopen) in de spieren. Triggerpoints kunnen zorgen voor veel pijn en ischias gerelateerde klachten.

Aanpak oorzaken Ischias

Een fysieke klacht zoals ischias, heeft dus in veel gevallen een onderliggende, psychologische oorzaak. De aanpak van die oorzaak kan voor veel meer zorgen dan enkel verlichting van de pijn.

BreinMedicijn gebruikt een behandelmethodiek die ervoor zorgt dat u op een juiste manier leert om te gaan met stress, druk en zorgen. Hierdoor zal het zelfherstellend vermogen van uw lichaam zijn werk gaan doen en kan uw ischias definitief verdwijnen.

Keuzehulp Informatie & Advies >>

Minder last van Ischias?

U kunt dus wel degelijk van uw chronisch ischias genezen, zelfs als deze al maanden pijn veroorzaakt. Wat is uw ervaring met de aanpak van uw last van Ischias? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over last van Ischias?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

[Gastauteur:] Het is de missie van BreinMedicijn om effectieve oplossing te bieden aan chronische pijn voor iedereen die dat nodig heeft om van langdurige pijnklachten af te komen.

Deel dit artikel
2 reacties op “Is het normaal dat ik al maanden last heb van Ischias?
  1. Cokkie Bonté schreef:

    Ik word iedere nacht rond 4.00 uur wakker met pijn in mijn onderrug. Heb daarom een nieuw duur matras gekocht, maar na een jaar op het nieuwe matras heb ik het nog steeds. Ik kan dan echt niet meer slapen en ga 2 paracetamollen slikken. Na een uur val ik dan wel weer in slaap. Kan dat chronische ischias zijn?

    • Redactie schreef:

      Beste Cokkie, Goed om deze klacht aan de huisarts voor te leggen. De medische diagnose wordt vastgesteld via monitoring van tekenen en symptomen, lichamelijke examens en zenuwonderzoeken; soms ook door een röntgen- of MRI-scan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: