Grijze haren verven en haarverzorging. Zelf doen?

grijze haren verven‘Ik heb eerbied voor jouw grijze haren’ zong Gert Timmerman op het Grand Gala du Disque in 1964. De tekst gaat prachtig verder: ‘Zij bekronen je lieve gezicht. Zij verzachten de sporen der jaren’. Dat is zeker waar. Uitgangspunt is voor de meeste mensen een verzorgd uiterlijk door goede persoonlijke verzorging. Toch doen velen daarbij hun best om de natuur niet geheel zijn beloop te te laten. De vele mogelijkheden voor lichaams- en haarverzorging dragen daar tegenwoordig ongetwijfeld aan bij. We bespreken hier graag de mogelijkheden van haarverzorging, ook voor grijs haar en uitgroei. Met welke haarverf wilt u het liefst uw grijze haren verven? Lees verder waar en hoe dat kan en waar u op kunt letten voor een haarfijn resultaat. Langer verzorgd thuis regelen we zelf!

Haarverzorging en grijze haren verven uitbesteden

Voor een inmiddels recordaantal aan kapperszaken is haarverzorging een belangrijk onderdeel van haar diensten geworden. Volgens een analyse van het CBS telde Nederland in 2018 bijna 27.000 kapperszaken. Het aantal mensen dat als kapper werkt nam de afgelopen tien jaar echter niet toe.

(Thuis)kapper vinden, ook erkend

Bij bijna de helft van alle kappers treft u een zelfstandig ondernemer. Dit zijn onder andere thuiskappers, maar ook kleine salons aan huis. Bent u op zoek naar een (andere) kapper? Deze kappers in de buurt vindt u makkelijk online:

grijze haren vervenVeilig naar de haarwerkspecialist

In deze coronatijd mogen kappers hun beroep gelukkig weer uitoefenen. Met de maatregelen op deze deurposter van de ANKO kan dit ook op een veilige manier!

Haarverzorging en grijze haren verven zelf doen

Haarverzorging en -stylingproducten helpen om uw haar gezond en mooi te houden.

Haarverzorging online

Er is tegenwoordig volop keuzemogelijkheid op internet in haarverf en haarverzorging. Let daarbij goed op de gebruikte stoffen. Omdat we niet ‘alles zelf’ kunnen weten, vroegen we de aanbieder van haarverzorging WECOLOUR naar de mogelijkheden. Zij bieden graag haarproducten die zo puur als mogelijk zijn. Hun haarverf bevat bijvoorbeeld geen ammonia en PPD. Ammonia kan bovendien een vieze geur afgeven. Verder bevatten deze producten verzorgende ingrediënten zoals calendula en argan olie. Ook hun haarverzorgingslijn bevat geen SLS, recorsinol en parabenen.

32 Tinten grijs haar verven

Gaat u uw grijs haar en/of uitgroei verven met een agressieve haarverf dan dekt deze veelal wel goed. Zo’n product tast echter wel de conditie van uw haar aan; het maakt uw haar poreus en ook breekbaar waardoor de kleur sneller vervaagt. Steeds sneller opnieuw verven is als oplossing natuurlijk niet prettig. De schadelijke ingrediënten die de haarverf bij de drogist bevat kan ook zoveel mogelijk worden vervangen door natuurlijke alternatieven en pigmenten. Het resultaat is een goede dekking terwijl het wel veel beter en zachter voor het haar is dan reguliere verf. De professionele haarverf is online in 32 grijsdekkende kleuren verkrijgbaar. Met een online kleuradvies is de keuze al een stuk makkelijker.

Heeft u stug grijs haar? Dan moet uw haar soms eerst aan de behandeling wennen. Een optimale dekking heeft dan even tijd nodig omdat de haarverf moeilijk in ‘harder’ haar doordringt. Als uw grijze haar moeilijk dekt dan bereikt u met een andere verftechniek al dan niet met een andere haarverfkleur een optimaal resultaat.

Zelf uw grijze haren verven gaat zo

Beoordeel goed of u waar krijgt voor uw geld. Is het haarverfpakket mooi compleet met naast de verf en activator ook een shampoo, conditioner, disposable handschoenen, kwastje en een uitgebreide gebruiksaanwijzing? Wel zo handig om in een koop klaar te zijn met een pakket dat gewoon in uw brievenbus past. Door tegelijk ook online haarverzorgingsproducten te shoppen kunt u op de bezorgkosten besparen.

Haarstyling en haaraccessoires

Met haarstyling producten kunt u uw haar volumineus, pluisvrij of gewoon in model brengen. Tot slot zorgen haaraccessoires voor de finishing touch.

Keuzehulp van alle diensten voor ouderen >>

Een verzorgd bericht?

Hopelijk heeft u weer wat meer inzicht in de mogelijkheden van haarverzorging. Heeft u zelf tips bijvoorbeeld over grijze haren verven? Laat het weten in een reactie onder dit door ons ‘verzorgde’ bericht.

Met speciale dank aan CBS, ANKO en WECOLOUR voor input, beeld- en videoinstructie.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over grijze haren verven?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: