Vijf handige en essentiële apps voor gezondheid

apps voor gezondheidMet de huidige situatie wereldwijd wordt er steeds meer aandacht gehecht aan zowel fysieke als mentale gezondheid. Veel ontwikkelaars spelen daar handig op in door apps te ontwikkelen die de consument kunnen ondersteunen. Daarom kijken we in dit artikel naar een vijftal apps die u kunnen helpen om uw fysieke en mentale gezondheid te onderhouden.

Veilig gebruik van apps voor gezondheid

apps voor gezondheidVoordat we verdergaan en kijken naar een aantal goede apps voor uw gezondheid, is het belangrijk om hierin ook veiligheid mee te nemen. Een VPN gratis downloaden is daarbij een mooie optie. Deze zorgt er namelijk voor dat uw data versleuteld wordt verzonden en weer wordt ontvangen. Hierdoor kunnen hackers uw data niet onderscheppen, waardoor u veilig over het internet kunt surfen.

1. My Fitness Pall

De eerste app die we behandelen is My Fitness Pall. Deze app heeft verschillende voordelen. Allereerst kunt u hiermee uw eetpatroon bijhouden, aangezien u de maaltijden kunt invoeren die u nuttigt. Daarnaast kunt u hiermee ook registreren hoe actief u bent. Bent u in het bezit van een activity tracker, dan kunt u deze ook aansluiten op deze app.

Daarbij kunt u ook dagelijkse doelen stellen, zoals het eten van een bepaald aantal calorieën of het wandelen in een bepaald aantal stappen. In de apps zijn zelfs programma’s beschikbaar die u kunnen helpen met afvallen of juist aankomen. Voor beginnende sporters is het de ideale manier om inzicht te krijgen in het eetpatroon.

2.  7-Minute Workout

Wilt u juist wat actiever worden, maar hebt u moeite om zelf oefeningen te verzinnen, dan kan deze applicatie helpen. Hier staan namelijk korte workouts in die u gewoon thuis kunt doen. Het grote voordeel hiervan is dat het gaat om HIIT-workouts. Dit wil zeggen dat het korte workouts zijn waarbij de oefeningen snel achter elkaar uitgevoerd worden. Hierdoor gaat uw hartslag sterk omhoog en verbrand u veel calorieën.

3.  Strava; een van de actiefste apps voor gezondheid

Strava is een geweldige app voor mensen die graag competitief bezig zijn. Met deze app kunt u namelijk al uw activiteiten registreren. Daarbij kan het gaan om fietsen, lopen, hardlopen en zelfs schaatsen of skeeleren. Daarnaast kunt u ook zien waar uw vriendinnen of vrienden mee bezig zijn, zodat u hen kunt ondersteunen bij het doel dat zij hebben.

Daarnaast zijn er verschillende segmenten in Strava die u kunt registreren. Als u bijvoorbeeld over bepaalde stukken fietst, houdt Strava bij of u sneller bent dan de vorige keer. Hierdoor weet u direct of u sneller bent geworden en kunt u ook de competitie met uzelf aangaan. Voert u alle gegevens in, dan houdt de app ook nog eens bij hoeveel calorieën u verbrandt.

4. VGZ Mindfulness app

De applicatie VGZ Mindfulness is speciaal gericht op de huidige crisis waar we inzitten. VGZ probeert daarmee mensen te ondersteunen die het mentaal lastig hebben. Door middel van verschillende oefeningen wordt er getracht u beter om te leren gaan met stress. Ook maakt het u bewuster van de dingen die u aan het doen bent. Het programma duurt vijf weken, waarbij er in totaal 25 oefeningen beschikbaar zijn. Hebt u het programma afgerond, dan zijn er nog losse oefeningen die u kunt doen.

5. SAM

Tot slot is er nog de app SAM. Dit staat voor ‘Self-help for Anxiety Management’ en deze app kan u helpen in uw persoonlijke ontwikkeling. Dit begint in eerste instantie met een korte screening wanneer u de app gedownload hebt. Hiermee wordt uw huidige situatie in kaart gebracht, waarbij de app kijkt naar relaties, financiële status en uw huidige situatie op het werk.

Bovendien kunt u zelf aangeven waar u momenteel problemen ondervindt. Hebt u bijvoorbeeld veel last van stress op het werk, dan kan dat hier aangegeven worden. Door middel van tips, activiteiten en challenges van professionals kunt u uw huidige situatie verbeteren. De oefeningen in de app zijn gebaseerd op gedegen onderzoek, zodat u zeker weet dat er geen sprake is van een scam.

Keuzehulp informatie & advies >>

Uw ervaring met veiligheid en apps voor gezondheid

Zoals u ziet, zijn er dus verschillende apps die bijdragen aan uw gezondheid. Wanneer u besluit om een of meerdere van deze apps te downloaden, vergeet dan niet om gebruik te maken van een VPN. Zijn de apps gedownload, dan kan uw verbeterproces beginnen. Zowel op mentaal als fysiek gebied gaan bovenstaande apps vast bijdragen aan uw persoonlijke ontwikkeling.

Laat gerust uw ervaringen met een van deze apps voor gezondheid hieronder achter. Lees ook verder in Nuttige en leuke apps voor op uw smartphone of tablet.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over apps voor gezondheid?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: