Helpt u deze week mee om diensten voor ouderen in kaart te brengen?

Actie Alleszelf.nl en ANBO 2016

3 t/m 7 oktober 2016

[ !!! DEZE ACTIE 2016 IS AFGEROND, U KUNT NIET MEER DEELNEMEN !!! ]

Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis blijven wonen. Hiervoor organiseren Alleszelf.nl en ouderenbond ANBO de Nationale Alleszelf.nl Vulweek 2016. Deze actie is nodig omdat het in ons land niet goed mogelijk is om eenvoudig diensten voor ouderen te vinden, vergelijken en gebruiken. De Vulweek loopt van 3 t/m 7 oktober 2016 via Alleszelf.nl/nav2016. U kunt direct meedoen!

Geen goede hulp door ontbreken goede info

Er zijn in ons land veel diensten voor ouderen die helpen langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Denk aan maaltijden aan huis, telefooncirkels, bezoekdiensten, klusjesmannen en -vrouwen, thuiszorg, hulp bij computer, smartphone, huisdieren, administratie of aanpassing van de woning. Vaak zijn deze diensten echter niet goed te vinden, te vergelijken en te gebruiken. Hierdoor blijven ouderen onnodig verstoken van passende oplossingen. Juist nu steeds meer ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen is dit een groot probleem.

Actie als voorbeeld van eigen kracht

De Nationale Alleszelf.nl Vulweek is een actie die digitaal vaardige ouderen uitnodigt om als vrijwilliger de gegevens over zoveel mogelijk aanbieders van diensten door te geven. Het gaat bijvoorbeeld om diensten voor ontmoeting, thuiszorg en klussen in huis en tuin. Tijdens de actieweek kunnen ouderen de gegevens op eigen gelegenheid en op hun eigen computer invullen. Daarna zal Alleszelf.nl de aanbieders in duidelijke online categorieën beschikbaar maken voor iedereen in Nederland. De Vulweek wil hiermee een voorbeeld zijn van eigen kracht van ouderen.

Help mee, help elkaar

Alleszelf.nl nodigt u als lezer en alle digitaal vaardige ouderen uit om tijdens deze actieweek via hun eigen computer en op eigen gelegenheid nieuwe aanbieders van diensten via de site door te geven. Op Alleszelf.nl/nav2016 staan meer informatie en een uitleg om direct zelf diensten te kunnen doorgeven. Daarmee kunt u ons platform zo compleet mogelijk helpen maken en kan Alleszelf.nl meer ouderen informeren over dit aanbod. U kunt dit zelfstandig doen, maar ook met vrienden, familie, kennissen en/of een vereniging!

Let op Actie Alleszelf.nl en ANBO 2016: alléén deze week!

De actie loopt tot en met vrijdag 7 oktober 2016. U hebt dus deze hele week de gelegenheid om mee te doen. Als u meedoet kunt u uiteraard uw gegevens achterlaten waarmee we u informeren over de resultaten van de actie.

 

Wilt u elke 2 weken een gratis update ontvangen zoals dit artikel over de Actie Alleszelf.nl en ANBO 2016? Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

 

Deel dit artikel
2 reacties op “Helpt u deze week mee om diensten voor ouderen in kaart te brengen?
  1. Annerieke van Dongen schreef:

    Een goed initiatief!
    Als inwoner van de wijk Oosterboer in Meppel (Drenthe) ben ik actief in het wijkplatform Oosterboer/Ezinge. We hebben met alle wijkplatforms in Meppel en dorpsvereniging Nijeveen de gemeente Meppel geadviseerd om een vraag en aanbod site voor vrijwillige inzet, klusjes en ontmoeting te ontwikkelen voor alle inwoners van de hele gemeente Meppel. Wij hebben diverse bestaande sites vergeleken en uiteindelijk gekozen voor nlvoorelkaar.nl. De gemeente heeft ons advies overgenomen en op 7 december wordt Meppelvoorelkaar.nl gelanceerd. Welzijn Mensenwerk is projectleider. Het is de bedoeling dat alle vrijwilligerswerk hierin wordt opgenomen of via deze site te vinden is. Misschien kunt u dat al vermelden? Geïnteresseerden kunnen ons al volgen via Facebook en met vragen kunnen zij mailen naar info@meppelvoorelkaar.nl.

  2. Robert Arnoldy schreef:

    Dank u wel en wat een goed initiatief! U kunt uw site, zodra deze een goed aanbod heeft en actief is, ook onder de aandacht brengen onder dit eerdere artikel over sociaal contact: https://www.alleszelf.nl/meersociaalcontact/

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: