5 Tips om zorg te vinden die bij u past

zorg vindenHoe kunt u als oudere of als mantelzorger makkelijk en goed een keuze maken uit het aanbod? Daarvoor heeft mede-oprichter van KiesvoorjeZorg.nl vijf tips. Ook licht hij toe waar andere mensen naar zoeken. Kortom: zorg vinden? Doe uw voordeel met deze informatie van een kenner.

Vier jaar ervaring

Alleszelf.nl interviewde Charley Beerman. Hij heeft, samen met twee anderen, vergelijkingssite Kiesvoorjezorg.nl opgericht. Dit platform is één van de drie plekken die Alleszelf.nl vorige week noemde waar ouderen en hun netwerk het aanbod van thuiszorg kunnen vergelijken. KiesvoorjeZorg.nl biedt de mogelijkheid om verschillende soorten zorg met elkaar te vergelijken, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, ziekenhuizen en ouderenzorg. Charley is hier al vier jaar mee bezig, dus weet goed hoe mensen zoeken en waar zij naar opzoek zijn. Hier komen zijn vijf tips over zorg vinden.

Tip 1: gedraag je als klant

In heel veel situaties wordt u als oudere of als mantelzorger door zorgaanbieders en verwijzers als een ‘mak schaap’ doorverwezen naar een bepaalde dienstverlener. Dit is vaak gewoonte of goed bedoeld. Maar hoe weet u nu dat de aanbevolen dienstverlener bij uw wensen past? ‘Het is 2014; dit is de tijd om je als consument op te stellen’, luidt Charley’s eerste tip. Immers: de zorgaanbieder zal straks heel belangrijk voor u zijn; dan is het goed om niet de eerste de beste te kiezen.

Tip 2: begin breed

Vaak is de benodigde zorg nieuw voor u. U weet nog niet wat u te wachten staat en wat de mogelijkheden zijn. Daarom is de tweede tip: oriënteer u breed. Zoek rustig naar allerlei aanbieders om een indruk te krijgen waar het om gaat. Voor intramurale zorg en thuiszorg kun je wat Charley betreft goed terecht op Kiesvoorjezorg.nl

Tip 3: bepaal vooraf wat u belangrijk vindt

U zult er al snel achter komen dat zorgverleners veel verschillende kenmerken hebben. Bij thuiszorgaanbieders, bijvoorbeeld, zijn er aanbieders die palliatieve zorg aanbieden, die gespecialiseerd zijn in aandoeningen zoals CVA, diabetes, of MS. Of ze bieden aanvullende diensten aan, zoals hulpmiddelen of een boodschappenservice. Maar wat is belangrijk voor u? Dat bepaalt u zelf. Daarom is het belangrijk dat u aangeeft welke kenmerken voor ú belangrijk zijn.

Tip 4: selecteer meerdere aanbieders

Nu u weet wat uw prioriteiten zijn, kunt u aanbieders gaan filteren en selecteren die aan uw wensenlijstje voldoen. U kunt bijvoorbeeld proberen om drie aanbieders ‘over te houden’ in de selectie.

Tip 5: neem contact op met de zorgaanbieder en kies

Met elk van de drie zorgaanbieders kunt u contact opnemen. U kunt ze een mailtje sturen, u kunt ze bellen of u kunt bij ze langsgaan. Op die manier krijgt u een indruk hoe ze met u omgaan, wat hun antwoorden zijn en hoe ‘graag’ ze u willen helpen. Hiermee kunt uw keuze maken.

Nieuwsgierig naar het zoekgedrag van anderen?

Charley deelt de meest gezochte informatie in de categorieën thuiszorg en ouderenzorg. Uiteraard moet u uw eigen keuze maken, maar interessant is het wél waar andere mensen naar zoeken. Hieronder de top 5 van zoekwoorden voor de ouderenzorg (20% van alle bezochte pagina’s) en thuiszorg (19% van alle bezochte pagina’s)

Ouderenzorg

 • kleinschalig wonen
 • aanleunwoningen
 • maaltijdvoorzieningen
 • ouderenzorg vergelijken (maken gebruik van de vergelijkingstool)
 • zoeken op plaats en organisatienaam

Thuiszorg

 • zoeken op plaatsnaam + thuiszorgaanbieder
 • thuiszorg vergelijken (maken gebruik van de vergelijkingstool)
 • welke behandelingen worden aangeboden
 • bieden verpleging (gezocht op aanbieders die ook verpleging bieden)
 • bieden kinderzorg (gezocht op aanbieders die ook kinderen verzorgen)

Wat zijn uw ervaringen met zorg vinden?

Hopelijk kunt u de tips van Charley gebruiken. Hebt u nog andere tips over zorg vinden? Of  heeft u andere ervaringen met het zoeken, vinden en vergelijken van hulpverleners? Laat uw reactie hieronder achter!

Deel dit artikel
2 reacties op “5 Tips om zorg te vinden die bij u past
 1. Anoniem schreef:

  Dag Hugo,

  Dit is natuurlijk heel mooi als je als oudere de tijd hebt om een zorgverlener uit te zoeken. Maar uit ervaring weet ik dat zorg vaak acuut en snel ingezet moet worden, bv na ziekenhuisopname of revalidatie. Oudere heeft dan geen tijd om rustig een zorgverlener te zoeken en men kiest dan toch een zorgverlenr die naamsbekendheid heeft in de omgeving waar men woont.
  Groet gerda

 2. Anoniem schreef:

  Men kan daarna altijd nog switchen; je bent de KLANT!

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: