|  | 

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg

Zorg en aandacht aan mensen in de laatste levensfase en aan hun mantelzorger(s). Thuis in de vertrouwde omgeving maar ook in woonzorg- en woonservicecentra in Oost Groningen. De vrijwilligers zijn er, als het er echt om gaat. Meer weten of een aanvraag indienen? Neem contact op met de VPTZ, dan maken wij een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Als het levenseinde nadert, wordt de zorg over het algemeen intenser en intensiever. Als het te zwaar wordt, of beter nog: vóór het te zwaar wordt, kunnen de goed opgeleide VPTZ-vrijwilligers tijd, aandacht en ondersteuning bieden. Niet alleen aan de stervende cliënt, maar ook aan de mantelzorgers zodat zij zich meer op de familie kunnen richten of zelf even op adem kunnen komen. De vrijwilligers zijn er, als het er echt om gaat.

  Direct naar Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Beerta, Finsterwolde, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Winschoten
  Kenmerken
  Begeleiding mantelzorgers, Sociaal-emotionele begeleiding
  Specialisaties
  Palliatieve zorg

  Stichting VPTZ Oost Groningen

  De stichting VPTZ Oost Groningen is werkzaam in Oost Groningen De stichting is aangesloten bij het Landelijk Steunpunt van de VPTZ in Amersfoort en is deelnemer in het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Groningen en Zuid-Groningen.

  De Stichting VPTZ Oost Groningen biedt hulp, ondersteuning, vervanging en aanvullende mantelzorg bij de zorg voor de terminale cliënt in de vertrouwde omgeving. Dat kan thuis zijn of in een woonzorg- en woonservicecentrum.

  De Stichting is een zelfstandige stichting. De coördinatoren zorgen voor de uitvoering van de inzet van de vrijwilligers. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit en continuïteit van de zorg. Voor financiële steun is de Stichting afhankelijk van subsidies, donaties en erflatingen.

  Kamer van Koophandel: 
  2091882
  Rechtsvorm: 
  Stichting
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.