|  | 

Onafhankelijke cliëntondersteuning WLZ

Heeft u een Wlz-indicatie en heeft u ondersteuning nodig bij het regelen van uw zorg of bij het maken van nieuwe afspraken hierover? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Welke ondersteuning kunt krijgen?
Vanuit de 'Wet langdurige zorg' heeft u recht op onafhankelijke ondersteuning bij vragen over uw zorg. Onze cliëntondersteuner ondersteunt u zodat u zelf in staat bent om de zorg te organiseren die in uw situatie het beste bij u past. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor:

 • informatie en advies over het zorgaanbod in uw omgeving, de manier waarop de zorgaanbieders uw zorg kunnen bieden, eventuele wachtlijsten of over uw rechten als cliënt.
 • ondersteuning bij het invullen van uw persoonlijk plan
 • hulp bij het opstellen van een zorgplan
 • het vinden van een passende zorgaanbieder
 • de onafhankelijk cliëntondersteuner kan met u naar de verschillende mogelijkheden kijken en u stimuleren om uw eigen wensen/eisen helder te krijgen zodat u een gewogen keuze voor een passende zorgaanbieder kunt maken.
 • bemiddeling wanneer u het met uw zorgaanbieder niet eens wordt over de invulling van uw zorgvraag.

  Direct naar Onafhankelijke cliëntondersteuning WLZ

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Friesland, Fryslân
  Type
  Clientondersteuning
  Kenmerken
  Beslissingsondersteuning, Peilen van behoefte aan zorg en ondersteuning , Begeleiding mantelzorgers, Informatie en advies, Overleg met en coördinatie van andere hulpverleners

  Zorgbelang Fryslân

  Zorgbelang Fryslân zet zich in om de zorg in de provincie te verbeteren. Dat doen wij voor en samen met Friese zorggebruikers. Hun ervaringen met de Friese zorg staan namelijk centraal en vormen de basis voor verbeteringen.

  Perspecief vanuit klant
  Samen met zorgorganisaties en gemeenten kijken wij, vanuit cliëntperspectief, op welke manier zorg beter vormgegeven kan worden. Vanuit cliëntperspectief denken wij met hen mee om de zorg zo goed mogelijk te organiseren en uit te voeren.

  Kamer van Koophandel: 
  40004251
  € 0,00
  per uur
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.