|  | 

Mentorschap

De mentor behartigd de persoonlijke belangen van de client. De mentor voert gesprekken met de client, de familie, artsen en andere hulpverleners die betrokken zijn bij de client. Vergelijkbaar met een loods in de scheepvaart overlegt de mentor alles zo veel als mogelijk met de cliënt, en zet de koers uit.

De mentor wordt aangesteld door de kantonrechter en wordt daardoor de wettelijk vertegenwoordiger van de client.

  Direct naar Mentorschap

  Aanvullende informatie

  Type
  Mentorschap
  Kenmerken
  Beslissingsondersteuning, Bevorderen zelfstandig optreden, Belangenbehartiging, Toezien op behandeling en verzorging, Wettelijke vertegenwoordiging
  Kwaliteitslabels

  LOODS Praktijk voor professioneel mentorschap

  Ik ben Jacqueline van Aalst. Mijn praktijk heet LOODS omdat ik veel overeenkomsten zie tussen professioneel mentorschap en het werk van een loods in de scheepvaart.

  In mijn werk staat steeds de cliënt centraal; het belang van die persoon staat voorop. Daarom is het belangrijk bij alle keuzes uit te gaan van de vraag:" Wat zou deze persoon zelf hebben gewild". En daar waar mogelijk worden keuzes gemaakt door of samen met de cliënt.

  Voor mij is het de uitdaging om de (nog) aanwezige eigen kracht van de cliënt te benutten. Mijn cliënten zijn vaak mensen die gebruik maken van professionele ouderenzorg, de psychiatrie, maar ook mensen met een verstandelijke beperking of mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Goede samenwerkingsafspraken tussen mijn cliënten en de zorgorganisaties vind ik belangrijk.

   

  Kamer van Koophandel: 
  53685121
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.