|  | 

Mentorschap

Indien iemand niet (voldoende) in staat zijn zelfstandig voor hun eigen belang op te komen en niet (voldoende) in staat zijn zelfstandig eslissingen te nemen kan de zorginstelling, familie, partner of bewindvoerder er voor kiezen om een aanvraag mentorschap in te zetten. De rechter beslist of iemand een mentor krijgt toegewezen.

  Direct naar Mentorschap

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Noordenveld, Roden
  Type
  Mentorschap
  Kenmerken
  Beslissingsondersteuning, Bevorderen zelfstandig optreden, Belangenbehartiging, Toezien op behandeling en verzorging, Wettelijke vertegenwoordiging
  Kwaliteitslabels

  De Zorgregisseurs

  Evelien | Bewindvoerder en curator
  “Het werk van mentor geeft mij veel voldoening”, vertelt Evelien “In mentorschappen gaat het er vaak om dat cliënten hun leven ontspannen willen leiden. Dit stimuleer ik graag, bijvoorbeeld door met ze te overleggen, te adviseren en helpen om haalbare wensen om te zetten in daden en/of voorzieningen in hun thuis. Ik kijk vooral naar de mens achter de cliënt en het doet me goed als iemand weer vooruit kan kijken.”

  Christa | Zorgspecialist
  Christa is sterk betrokken bij haar cliënten. Haar cliënten weten dat hun belangen bij haar beschermd zijn. Haar stijl van werken is doortastend en zorgvuldig. Ze is van oorsprong specialist vanuit de zorg. “Ik vind het mooi als de cliënt, door samen met mij het proces in te gaan, het leven weer beter kan inrichten. Ik streef er naar om vanuit de vertrouwensband met de cliënt een optimale samenwerking bereiken en te komen tot rechtvaardige oplossingen, die aan de cliënt zijn uit te leggen. Ik ben een echt ‘mensenmens’, die gewend is het beste voor haar cliënt te halen.”

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.