|  | 

Mentorschap Noord Veluwe - Kop van Overijssel

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Mentorschap Overijssel Gelderland werkt met vrijwillige mentoren.

Mentorschap is bedoeld voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Het gaat om meerderjarige personen die door ziekte of beperking in bepaalde situaties moeite hebben met het begrijpen van informatie en het nemen van beslissingen. Voor hen is het ingewikkeld de regie te houden wanneer het gaat over hun verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. Een mentor helpt hen daarbij.

Voor iedere meerderjarige persoon die (tijdelijk) ondersteuning nodig heeft, kunt u Mentorschap Overijssel Gelderland inschakelen voor het vinden van een passende vrijwilliger die het mentorschap op zich wil nemen. De vragen om een mentor zijn vaak ten behoeve van mensen met een verstandelijke beperking, dementie of iemand met een psychische beperking. Ook wanneer u denkt dat in de toekomst mentorschap nodig is, kunt u een gesprek aanvragen met één van de coördinatoren.

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland wordt door de rechtbank benoemd tot mentor. De vrijwilliger die het mentorschap uitvoert krijgt via mandatering alle bevoegdheden overgedragen.

  Direct naar Mentorschap Noord Veluwe - Kop van Overijssel

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Aalten, Apeldoorn, Borculo, Borne, Bronkhorst, Brummen, Dinkelland, Doesburg, Doetinchem, Elburg, Enschede, Ermelo, Haaksbergen, Harderwijk, Hattem, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Holten, Kampen, Lochem, Losser, Montferland, Nunspeet, Oldebroek, Oldenzaal, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Rheden, Rijssen-Holten, Rozendaal, Staphorst, Steenwijkerland, Tubbergen, Twenterand, Wierden, Winterswijk, Zutphen, Zwartewaterland
  Type
  Mentorschap
  Kenmerken
  Beslissingsondersteuning, Bevorderen zelfstandig optreden, Belangenbehartiging, Toezien op behandeling en verzorging, Wettelijke vertegenwoordiging

  Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland

  Een groeiend aantal mensen heeft behoefte aan mentorschap, maar kan hiervoor niet terugvallen op familie of vrienden. Voor deze groep wil Mentorschap Overijssel Gelderland opkomen door het werven van mensen die bereid zijn om op vrijwillige basis op te treden als mentor. Wij gaan zorgvuldig op zoek naar een mentor die bij de cliënt past en ondersteunen hem of haar bij de aanvraag van het mentorschap bij de rechtbank.

  Mentorschap Overijssel Gelderland zorgt voor kwalitatief goede en betrouwbare mentoren door hen te scholen en te ondersteunen bij de uitvoering van hun verantwoordelijke taak. Ook bieden wij familiementoren en professionele mentoren cursussen en ondersteuning aan.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.