|  | 

Geriant: Hulp bij dementie

Geriant biedt zowel hulp aan mensen met dementie als aan hun naasten. Dit doet Geriant thuis of in het verzorgingshuis. Zodat u zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen.

  Direct naar Geriant: Hulp bij dementie

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Alkmaar, Bergen, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel, Wervershoof
  Kenmerken
  Peilen van behoefte aan zorg en ondersteuning , Aanvragen indicaties, vergoedingen, Altijd op de achtergrond aanwezig , Begeleiding mantelzorgers, Familiegesprekken , Informatie en advies, Overleg met en coördinatie van andere hulpverleners, Sociaal-emotionele begeleiding, Vast aanspreekpunt
  Specialisaties
  Dementiezorg
  Betaling
  Eigen betaling, Vergoeding via zorgverzekeraar, Vergoeding via zorgkantoor
  Voorwaarden

  Het is voor de hulp van Geriant nodig, dat u een verwijzing hebt van uw huisarts of van de medisch specialist. Voordat de huisarts u naar Geriant verwijst, test hij vaak uw geheugen. Hij gebruikt daarbij een korte vragenlijst. Ook doet hij meestal een lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek. Als uw huisarts of specialist u bij Geriant heeft aangemeld, zal een medewerker van Geriant contact met u opnemen voor het maken van een eerste afspraak.

  Geriant

  Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

  Kerntaken
  Kerntaken van Geriant zijn diagnostiek, behandeling en casemanagement. Daarvoor zijn er vier teams actief die de hulpverlening bij mensen thuis voor hun rekening nemen. Deze teams werken nauw samen met de Geriant-kliniek, een screeningsafdeling van zestien bedden voor psychisch onderzoek en behandeling voor mensen met dementie. De teams die de hulpverlening bij mensen thuis bieden, bieden ook casemanagement bij bepaalde zorginstellingen, zoals verzorgingshuizen en enkele kleine woonvormen voor mensen met dementie in de regio.

  Werkgebied
  Geriant werkt in de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland en heeft vestigingen in Den Helder, Heerhugowaard, Alkmaar en Hoorn.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.