|  | 

Cliëntondersteuning

Het belang van de cliënt is het uitgangspunt en leidend voor de cliëntondersteuner van de SMD. Onze cliëntondersteuner versterkt de positie van inwoners door te ondersteunen bij het formuleren van de hulpvraag en door informatie te geven over de mogelijkheden van ‘het systeem’ en hun rechten als cliënt. Ondersteuners bieden cliënten kennis over de eigen mogelijkheden en de mogelijkheden die de zorg kan bieden, zodat zij weloverwogen keuzes kunnen maken.

  Direct naar Cliëntondersteuning

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Edam-Volendam, Zaanstad
  Type
  Clientondersteuning
  Kenmerken
  Begeleiding mantelzorgers, Informatie en advies, Vast aanspreekpunt
  Voorwaarden

  Inzet van de cliëntondersteuner is zo kort als mogelijk en zo lang als noodzakelijk. Bij aanvang wordt inzet bepaald aan de hand van een intakegesprek en samen met de cliënt onderzoeken we de mogelijkheden die hun netwerk hen kan bieden.

  De SMD - Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Zaanstreek Waterland

  De SMD, voor een inclusieve samenleving
  Iedereen moet kunnen meedoen. Heel Zaanstreek-Waterland is erbij geholpen dat inwoners actief en volwaardig kunnen participeren in hun eigen omgeving. Daarom stimuleert, ondersteunt en helpt de SMD jongeren, volwassenen, senioren en gezinnen die even vastlopen of op zoek zijn naar contact, een goede dagbesteding of professioneel advies. De SMD maakt werk van een inclusieve samenleving in Zaanstreek-Waterland.

  Onafhankelijk
  Een onafhankelijke, snelle en passende aanpak, daar staat de SMD voor. Onze mensen staan midden in de in de samenleving, zien ontwikkelingen en trends en kunnen snel inspelen op wat nodig is. Daarover zijn we steeds in contact met opdrachtgevers en samenwerkingspartners binnen Zaanstreek-Waterland.

  Verbindend
  De SMD verbindt mensen met elkaar. Onze professionals werken vanuit hun vakmanschap nauw samen met partners, zoals buurtinitiatieven, vrijwilligers, scholen en zorginstellingen. Samen vinden we oplossingen.

  Vakmanschap
  Onze mensen zijn vasthoudend, daadkrachtig en goed in wat ze doen. Daarmee brengen we mensen weer in beweging en versterken we hun eigen kracht en die van hun omgeving. 

  Kamer van Koophandel: 
  37093982
  Rechtsvorm: 
  Stichting
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.