|  | 

Cliëntondersteuning Wmo Meppel

Gemeente Meppel is één van de “koplopergemeenten onafhankelijke cliëntondersteuner” en werkt met een “Netwerk Onafhankelijke Cliëntondersteuning”.
Binnen de gemeente Meppel maakt Thuis in Cliëntondersteuning deel uit van het netwerk. Binnen dit netwerk maken we gebruik van elkaars kennis en ervaring. Wij weten elkaar snel te vinden. Zo bundelt Meppel de krachten van de verschillende partijen die onafhankelijke cliëntondersteuning bieden in de gemeente.

Samen kijken we welke vraag het beste past bij welke partij. Cliëntondersteuning Wmo is een recht van iedere inwoner. Je kiest zelf jouw cliëntondersteuner. Gemeenten hebben afspraken gemaakt welke organisaties cliëntondersteuning mogen aanbieden.

Clientondersteuning Wmo is er voor jou als je hulp nodig hebt bij de gesprekken met jouw gemeente of zorgverlener? Of wil je advies over de inzet van zorg en ondersteuning? Dan kunnen onze cliëntondersteuners jou gratis helpen met informatie, advies en ondersteuning. Ook als je 24 uurs zorg in de nabijheid nodig hebt. Want in dat geval kunnen wij helpen een Wlz-indicatie voor je aan te vragen bij het CIZ. Het aanvragen van een Wlz-indicatie valt dan nog wel onder cliëntondersteuning Wmo. En zodra er een indicatie wordt toegekend kunnen wij je verder ondersteunen vanuit cliëntondersteuning Wlz. Hoe fijn is dat! Want je kunt in dat geval gebruik blijven maken van jouw eigen cliëntondersteuner.

  Direct naar Cliëntondersteuning Wmo Meppel

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Meppel
  Type
  Clientondersteuning
  Kenmerken
  Beslissingsondersteuning, Peilen van behoefte aan zorg en ondersteuning , Belangenbehartiging, Begeleiding mantelzorgers, Informatie en advies, Vast aanspreekpunt
  Betaling
  Vergoeding via gemeente

  Thuis in Cliëntondersteuning

  Thuis in clientondersteuning is nu de overkoepelende organisatie voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Daaronder zullen in de toekomst een aantal websites vallen. ThuisinMantelzorg.nl en Jeanetkraaij-zorgregelaar.nl zijn op dit moment nog de eigen ondernemingen van respectievelijk Nienke en Jeanet. Daarnaast valt Wlzcliëntondersteuning.nl onder een eerder afgesloten gezamelijke maatschap. Maar nu al is het zo dat binnen de verschillende onderdelen éénzelfde team aan onafhankelijke cliëntondersteuners actief is. En in de toekomst zullen alle activiteiten worden gebundeld in de nieuwe organisatie Thuis in Cliëntondersteuning.

  Kamer van Koophandel: 
  66400481 - 000035024178
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.