|  | 

Buurtbus Waterland, ontsluiting Waterland Oost

Met de Buurtbus, lijn 419 van E.B.S., verbinden wij diverse kernen in Waterland-Oost. Dat zijn Broek in Waterland, Zuiderwoude, Uitdam, Monnickendam, Overleek en Ilpendam.

Dit betekent voor de inwoners van deze kernen dat er een aantal makkelijke verbindingen zijn ontstaan: in Broek in Waterland overstappen naar Amsterdam of Purmerend, in Monnickendam overstappen naar Edam-Volendam of Purmerend of in Ilpendam naar Purmerend. Ook het Bernard Nieuwentijt college en winkelcentrum ‘t-Spil worden bediend door de bus.

Voor vervoer met de Buurtbus kunt u gebruik maken van uw OV-chip kaart. Enkele rit kaartjes zonder overstapbevoegdheid zijn eveneens verkrijgbaar in de bus ). In de bus is plaats voor maximaal 8 passagiers!

Tarieven 
De tarieven voor vervoer met de Buurtbus zijn gebaseerd op het tarief bij gebruik van de ov-chipkaart in Waterland. Het instaptarief bedraagt € 0,90 voor voltarief en € 0,59 gereduceerd tarief (tarieven 2018). U kunt dan binnen 35 minuten overstappen op een ander openbaar middel van vervoer.

Het tarief per kilometer gereisde afstand bedraagt € 0,155 of € 0,1 (gereduceerd tarief).

Omdat de Buurtbus nogal veel k ilometers maakt, zou dit toch aardig kunnen oplopen. Daarom is het maximaal te betalen aantal kilometers voor de Buurtbus gesteld op 10 kilometer. U betaalt dus nooit meer dan € 2,45 maximaal bij gebruik van de OV-chip. Bij gereduceerd tarief € 1,59.

Wat nu als u die OV-kaart thuis heeft laten liggen? Geen vervoer? Geen nood!
U kunt in de bus een enkele rit-kaart kopen à € 2,50. U kunt hier echter maar één keer gebruik van maken en u kunt er niet mee overstappen.

  Direct naar Buurtbus Waterland, ontsluiting Waterland Oost

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Broek in Waterland, Ilpendam, Monnickendam, Overleek, Uitdam, Zuiderwoude
  Varianten
  Wijk- of buurtbus, Vervoer door vrijwilligers

  Vereniging Buurtbus Waterland

  Wij zijn een groep van ongeveer 30 enthousiaste vrijwilligers die 18 mei 2015 van start zijn gegaan met een buurtbusdienst in Waterland. Op 26 januari 2015 is de oprichtingsakte voor de vereniging Buurtbus Waterland bij de notaris ondertekend.

  Kamer van Koophandel: 
  62501461
  Rechtsvorm: 
  Vereniging
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.