Alleszelf.nl ALLESZELF.NL
 |  | 

Zorg op afstand: Beeldzorg

Een gesprek via de iPadMet de beeldbel-app heeft u met één druk op de knop via de iPad een beeldverbinding met uw (wijk)verpleegkundige of het medisch service center. U kunt bijvoorbeeld beeldbellen als u zich zorgen maakt, advies wilt over een wond of graag iemand laat meekijken als u uw medicijnen inneemt.

Heeft u een aandoening als hartfalen of astma/COPD, dan kunt u d iPad ook gebruiken om bijvoorbeeld geregeld uw hartslag, bloeddruk en gewicht door te geven. Die informatie wordt dan direct geanalyseerd, en zo nodig wordt er actie ondernomen. Bij afwijkende waarden wordt u gebeld, wordt er een controle in het ziekenhuis gepland of komt er iemand bij u langs.

U heeft de regie
U bepaalt zelf wanneer u ondersteuning wilt. Bepaalde handelingen waarvoor u  moet wachten tot dat er iemand bij u langs komt, kunt u nu direct via de iPad regelen. Bijvoorbeeld als u uw medicatie moet innemen terwijl er een verpleegkundige meekijkt. Om uw stoma te laten controleren. Of als u regelmatig insuline moet spuiten maar het zelf niet meer zo goed kan zien. Via de iPad kijken wij dan met u mee. Een klant die al beeldzorg ontvangt en vier keer per dag zelf spuit, vertelde dat hij ‘zijn dag weer terug heeft’. Hij bepaalt nu immers zelf wanneer hij spuit én dus eet.

Ook voor de mensen om u heen
Mantelzorgers kunnen soms best wat assistentie of advies gebruiken. Een verpleegkundige kijkt dan gewoon even mee. Soms zetten we de iPad in om samen met u de dag op te starten en weer af te sluiten.

U kunt de iPad ook gebruiken om te beeldbellen. Stel, dat u naar een spannend gesprek met uw arts gaat, en u wilt daar uw zoon of dochter graag bij hebben, dan is dat vaak een heek geregel. Dankzij beeldbellen via de iPad kunnen zij er op afstand toch bij zijn. Op uw iPad staan ook andere toepassingen, zoals ‘Achterhoek Connect’. Voor leuke informatie uit uw buurt,  om gemaksdiensten te bestellen of spelletjes te spelen. Klik voor meer informatie op Achterhoek Connect.

Tenslotte kunt u de iPad natuurlijk ook gebruiken voor alle andere dingen die het leven leuk maken. Onze klanten lezen er de krant op, gebruiken het voor Facebook of bekijken er de foto’s van hun kleinkinderen op. Dat vinden wij alleen maar leuk. De iPad is er om u het leven gemakkelijker te maken.

Beeldzorg ontvangen
De wijkverpleegkundige leert u om te gaan met de iPad en blijft natuurlijk gewoon de vertrouwde ondersteuning bieden. De wijkverpleegkundige kan u ook informeren hoe u over beeldzorg kunt beschikken. In veel gevallen is er een indicatie voor nodig in het kader van de Wet langdurige zorg.

  Direct naar Zorg op afstand: Beeldzorg

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Aalten, Aerdt, Angerlo, Azewijn, Babberich, Beek-Ubbergen, Berkelland, Braamt, Broek, Bronckhorst, Didam, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Etten, Gendringen, Giesbeek, Greffelkamp, Groessen, Heeg, Herwen, Holthuizen, Kilder, Lathum, Lengel, Lobith, Lochem, Loerbeek, Loil, Megchelen, Montferland, Netterden, Nieuw- Dijk, Nieuw- Wehl, Ooij, Oost Gelre, Oud- Dijk, Oud Zevenaar, Oude IJsselstreek, Pannerden, 's-Heerenberg, Spijk, Stokkum, Tolkamer, Tuindorp, Ulft, Varsselder, Vethuizen, Vriesland, Wehl, Westervoort, Wijnbergen, Winterswijk, Zeddam, Zevenaar, Zutphen
  Soorten hulp
  Advies, instructie, voorlichting, Begeleiding
  Spoedhulp mogelijkheid
  Nee

  Medisch Service Center Sensire

  Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg, bij u thuis of in een van onze woonzorgcentra. Wij helpen u gezond te blijven, beter te worden of te leven met zorg. Zodat u uw leven kunt leiden zoals u dat gewend bent.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.