|  | 

Wijkzorg

U wilt thuis blijven wonen, maar komt tot de conclusie dat u daarbij ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld door ziekte of een lichamelijke beperking. In dat geval kan Wijkzorg u een helpende hand bieden. Een wijkverpleegkundige bespreekt met u welke ondersteuning nodig is en hoe dat kan worden georganiseerd.

Persoonlijke verzorging
Heeft u behoefte aan ondersteuning bij het opstaan, naar bed gaan, douchen, aan- of uitkleden, eten of naar het toilet gaan? Wij bieden u de helpende hand. Maar desgewenst ook bij het omgaan met ziekte, ouderdomsproblemen en het gebruik van medicijnen. Persoonlijke verzorging kan tijdelijk zijn, om u op weg te helpen, maar ook langdurig, als u bijvoorbeeld chronisch ziek bent.  

Verpleging
Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het verzorgen van een wond, het innemen van medicijnen, de verzorging van een stoma of de bediening van een infuus? Onze verzorgenden en verpleegkundigen zijn hier speciaal voor opgeleid en komen bij u thuis voor allerlei verpleegtechnische handelingen.

Nachtzorg
Wijkzorg is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook in de nacht kunt u een beroep op ons doen. Bijvoorbeeld bij het naar bed gaan, ’s nachts naar het toilet gaan, bij het omdraaien of opstaan. Via een alarmeringssysteem kunt u ons bereiken, wij zijn dan snel bij u in huis.
Palliatieve & hoogcomplexe zorg
Wilt en kunt u de laatste fase van uw leven thuis doorbrengen? Dan is palliatieve zorg aan huis mogelijk. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan helpt Wijkzorg u met het vinden van een alternatief. Ook voor andere hoogcomplexe zorg aan huis kunt u een beroep op ons doen. Hierbij kunt u denken aan diabeteszorg, begeleiding rond COPD (beschadiging van de longen) en complexe wondzorg.

Zorgbegeleiding thuis bij beginnende dementie
Als het begin van dementie bij u is vastgesteld, vraagt u zich waarschijnlijk af wat het voor u en uw omgeving betekent. Kunt u bijvoorbeeld thuis blijven wonen?  Eén van onze zorgbegeleiders kan samen met u en uw naasten bespreken wat de behoeften en mogelijkheden in uw situatie zijn. Zij zijn gespecialiseerd op dit gebied en werken daarin samen met u, uw naasten, uw huisarts en eventueel andere zorgverleners. Zodat u als dat mogelijk is zo lang en zo goed mogelijk thuis kunt blijven wonen. Aan zorgbegeleiding thuis zijn geen kosten verbonden en u heeft geen zorgindicatie nodig.

Steunpunt Rolde
Iedere maandag, dinsdag en donderdag - van 10.00 tot 12.00 uur - is iedereen uit Rolde en omgeving van harte welkom. Onze wijkverpleegkundige, Karin Wools, is dan aanwezig om antwoord te geven op alle vragen over (ouderen) zorg bij u thuis. Loop gerust eens binnen! Telefonisch is onze wijkverpleegkundige ook bereikbaar.

  Direct naar Wijkzorg

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld, Roden, Rolde, Smilde, Tynaarlo, Vries
  Soorten hulp
  Begeleiding, Verzorging of verpleging
  Thuiszorg specialisatie
  Lichamelijke beperking, Dementiezorg
  Spoedhulp mogelijkheid
  Nee
  Betaling
  Vergoeding via zorgverzekeraar
  Voorwaarden

  Woont u in de gemeente Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld of Tynaarlo? Dan is Wijkzorg u thuis graag van dienst.

  Indicatie & vergoeding
  Voor verpleging en verzorging heeft u geen indicatie nodig. De kosten worden vergoed uit uw zorgverzekering en er geldt geen eigen risico voor.

  Interzorg

  Eind jaren '90 zijn negen verpleeg- en verzorgingshuizen in Noord- en Midden-Drenthe samengegaan: Interzorg Noord Nederland was geboren. Deze krachtenbundeling heeft een zorgorganisatie voortgebracht waar men kan putten uit een breed pakket aan woon-, zorg-, behandelings- en servicemogelijkheden van hoge kwaliteit. Maar ondanks de schaalvergroting blijft de beleving van dichtbij, vertrouwd en kleinschalig.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.