Sensara Leefstijlmonitoring

Leefstijlmonitoring geeft inzicht in langzame veranderingen in het dagelijks leefpatroon van alleenwonende mensen. Deze informatie geeft zorgmedewerkers die de cliënt met dementie begeleiden, en de mantelzorgers, een beter beeld van de actuele situatie. Zonder dat er camera’s aan te pas komen, biedt het systeem mogelijkheden om te monitoren aanvullend op de reguliere bezoeken. Met behulp van leefstijlmonitoring zie je een crisissituatie vaak eerder aankomen, waardoor je eerder kan ingrijpen.
Eenvoudig een oogje in het zeil houden
Leefstijlmonitoring is bedoeld voor mensen die alleen wonen. Samen met mantelzorgers, vrienden en bekenden kunt u ervoor zorgen dat uw naaste zo lang en veilig mogelijk thuis kan blijven wonen. Dit kan door draadloze bewegingssensoren die beweging en activiteit detecteren en zo afwijkingen in het leefpatroon herkennen. Er komen geen camera's aan te pas.
Gebruik door mantelzorgers: Gemoedsrust en inzicht in zelfredzaamheid
Sensara HomeCare is makkelijk te gebruiken en zorgt dat u als mantelzorger gewaarschuwd wordt via de bijbehorende app als er een afwijking is in het leefpatroon van uw naaste. U kunt met leefstijlmonitoring dus een oogje in het zeil houden ook al bent u niet fysiek aanwezig. Daarnaast wordt u via de app geattendeerd op mogelijke risico’s zoals toenemend valgevaar of omkeren van het dag-nacht ritme. Vroegtijdig signaleren van dergelijke risico’s geeft de mogelijkheid om gevaarlijke situaties te voorkomen.
Gebruik door professionals: Leefstijlmonitoring geeft inzicht
Leefstijlmonitoring geeft inzicht in langzame veranderingen in het dagelijks leefpatroon van alleenwonende mensen. Door middel van sensoren in de woning en een computerprogramma krijgen de mantelzorgers, de casemanager, een andere begeleidende thuiszorgmedewerker en eventueel andere betrokken zorgverleners informatie over het functioneren van thuiswonende ouderen.
Leefstijlmonitoring geeft zorgmedewerkers die de cliënt met dementie begeleiden, maar ook andere betrokkenen zoals familie, een beter beeld van de actuele situatie. Zonder dat er camera’s aan te pas komen, biedt het systeem mogelijkheden om te monitoren aanvullend op de reguliere bezoeken. Met behulp van leefstijlmonitoring zie je een crisissituatie vaak eerder aankomen, waardoor je eerder kan ingrijpen.
Het verkregen inzicht uit het Sensara systeem geeft de professional ook een basis om de situatie van de zorgvrager met de mantelzorger te bespreken. Leefstijlmonitoring wordt daarom ook steeds vaker ingezet door zorgtrajectbegeleiders en in de thuiszorg.
Hoe werkt leefstijlmonitoring
De sensoren bevinden zich in alle ruimtes van de woning die frequent bezocht worden en communiceren draadloos met een centrale unit die is verbonden met internet. De sensoren registreren de activiteiten van de bewoner. Via een computerprogramma worden de gegevens geïnterpreteerd en via een app op een smartphone wordt deze informatie inzichtelijk gemaakt voor de mantelzorg. Deze app kan je als mantelzorger regelmatig bekijken om een indruk te krijgen van de actuele situatie. Bij belangrijke veranderingen in het dagelijks leefpatroon geeft de app een melding.
Voor de casemanager dementie of zorgmedewerker wordt deze informatie op eenzelfde manier inzichtelijk gemaakt, alleen dan via bijvoorbeeld een website in plaats van via een app voor een smartphone. Deze website kan regelmatig worden bekeken om een indruk te krijgen van de actuele situatie. Bij belangrijke veranderingen in het dagelijks leefpatroon verzendt het systeem bijvoorbeeld een SMS of e-mail.
Gedurende de eerste twee weken na installatie wordt het normale leefpatroon vastgelegd. Dit gebeurt bij een bepaald systeem volautomatisch
Waar kan ik Sensara HomeCare Leefstijlmonitoring aanschaffen?
Sensara leefstijlmonitoring wordt geleverd via Jinca.
- Consumenten en mantelzorgers kunnen direct op de website van Jinca bestellen.
- Gemeenten kunnen contact opnemen met Jinca voor inzet van Sensara voor alleenwonende kwetsbare burgers op basis van WMO.
- Verwijzers als zorgtrajectbegeleiders en transferverpleegkundigen kunnen hun patiënten en cliënten verwijzen naar Jinca.
- Zorgorganisaties kunnen contact opnemen met Jinca om inzet van Sensara bij hun cliënten te bespreken.
Appartement of woonhuis
Er zijn twee pakketten te verkrijgen, voor een woonhuis en voor een appartement. De werking van beide leefstijlmonitoring pakketten is gelijk. Echter is het aantal sensoren verschillend. In een woonhuis zijn meer sensoren nodig dan in een appartement.
Inzet van de bedsensor
Inzet van de bedsensor
De inzet van het Sensara pakket met de speciale bedsensor biedt extra en meer nauwkeurige informatie omtrent het slaapgedrag van de zorgvrager. Zo wordt goed inzicht gekregen in dwaalgedrag, een eventueel verstoord dag/ nachtritme en het risico op een val uit bed. Bij inzet door zorgorganisaties wordt aanbevolen het pakket met de bedsensor in te zetten.
- Vroegsignalering risico's
- Voor professionals
- Privacy gewaarborgd
Direct naar Sensara LeefstijlmonitoringAanvullende informatie
Dekkingsgebied(en)
Eindhoven, Helmond, Nederland
Soorten hulp
Advies, instructie, voorlichting, Begeleiding, Verzorging of verpleging
Thuiszorg specialisatie
Dementiezorg
Spoedhulp mogelijkheid
Nee
Betaling
Eigen betaling, Persoonsgebonden betaling (PGB), Vergoeding via gemeente, Vergoeding via zorgverzekeraar, Vergoeding via zorgkantoor
Jinca
Jinca is een innovatieve organisatie die samen met thuiszorgorganisaties, woningbouwverenigingen en gemeenten een aantal producten en diensten ontwikkelt en aanbiedt. Jinca biedt onder andere vaste alarmering thuis, mobiele alarmering met GPS en woningtoegang oplossingen.
Met Jinca kiest u voor zekerheid. Dankzij innovatie heeft u altijd beschikking over moderne digitale apparatuur. En de ervaren professionals van de zorgcentrale werken al jaren samen met de zorgteams van de thuiszorg partners in de wijken