|  | 

Palliatieve zorg

In de laatste fase van uw leven kunnen de gespecialiseerde zorgmedewerkers van Amaris u thuis verzorgen en steunen. Wij houden hierbij rekening met de dingen die waardevol zijn voor u. En wij nemen de tijd om naar u te luisteren en uw vragen te beantwoorden. Wij zijn er voor u en uw naaste(n).

Wat houdt palliatieve zorg in bij Amaris?
Als u te horen heeft gekregen dat u ongeneeslijk ziek bent, komen wij bij u thuis om u te verzorgen en te steunen. Zo kunt u in uw vertrouwde omgeving afscheid nemen van uw naasten en van het leven. Of u kiest voor verblijf in een hospice (in Nijkerk of Huizen). Wij richten ons op verzorging van lichamelijke klachten, psychische ondersteuning, begeleiding van uw naasten en spirituele ondersteuning. 

Verzorging van lichamelijke klachten
Met deze verzorging proberen wij uw pijn te verzachten. Wij hopen dat u met minder pijn langer kunt genieten van de dingen die u graag nog wilt doen.

Psychische ondersteuning
Het nieuws dat u niet meer kunt genezen is ingrijpend. Wij proberen u daarom te steunen als u verdrietig bent. De vragen die u heeft in deze fase, kunt u met ons bespreken.

Begeleiding van uw naasten
Ook uw naasten worden getroffen door uw ziekte. Wij steunen hen in deze verdrietige tijd.

Spirituele ondersteuning
Antwoord zoeken op grote levensvragen. Veel mensen die een ernstige ziekte hebben stellen zichzelf grote levensvragen. Voorbeelden zijn: ‘‘Waarom ben juist ik zo ziek geworden?’’ of ‘‘Ben ik mijn mantelzorgers niet te veel tot last?’’ Er is ruimte om deze vragen met ons te bespreken. Wij kunnen ook ondersteunen bij het inschakelen van een deskundige op dit onderwerp.

 • Verzorging van lichamelijke en psychische klachten.
 • Deskundige zorgmedewerkers, gespecialiseerd in palliatieve zorg.
 • Aandacht voor spirituele vragen.
Past palliatieve zorg van Amaris bij mij?
Wij vinden het belangrijk dat de laatste periode van uw leven een mooie periode is. Daarom passen wij onze behandeling aan op uw wensen. Hierbij heeft u zo lang mogelijk zelf de regie. Wij focussen ons op de dingen die u nog kunt en op de dingen waardevol zijn voor u. U kunt altijd bij ons terecht om vragen te stellen of om uw hart te luchten. Wij nemen de tijd voor u. Met onze zorg hopen wij u een waardig einde van uw leven te geven.

  Direct naar Palliatieve zorg

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Amersfoort, Ankeveen, Baarn, Blaricum, Bunschoten-Spakenburg, Bussum, Eemnes, Gooi, Hilversum, Hoevelaken, Huizen, Kortenhoef, Laren, Loosdrecht, Muiden, Muiderberg, Naarden, Nederhorst Den Berg, Nijkerk, 's-Graveland, Soest, Weesp
  Soorten hulp
  Begeleiding, Verzorging of verpleging
  Thuiszorg specialisatie
  Palliatieve zorg
  Spoedhulp mogelijkheid
  Nee

  Amaris

  Amaris biedt thuiszorg, tijdelijk verblijf en woningen met zorg in de regio Gooi & Vechtstreek en Eemland. We spelen daarmee snel in op uw veranderende zorgbehoefte of dat nu bij u thuis is of thuis bij ons.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.