|  | 

Dwalen voorkomen

Mensen die zorg nodig hebben, worden steeds vaker ondersteund door familieleden en vrienden. Maar deze mensen raken soms overbelast. Vooral als ze ook ’s nachts in actie moeten komen. In dat geval biedt ‘dwaalpreventie’ uitkomst. Hiermee voorkomt u dat uw dierbare ongezien de woning kan verlaten en gaat dwalen.

Hoe werkt dwaalpreventie?
Dwaalpreventie is een systeem dat aan de deur wordt bevestigd en wordt ingesteld op door u aangegeven tijden. Op het moment dat de bewoner de woning op ongewenste tijden verlaat, gaat er een signaal naar de meldcentrale. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Er gaat dan iemand langs om poolshoogte te nemen. Wanneer u dat fijner vindt, belt de centrale met u als contactpersoon om u te informeren dat uw dierbare de woning heeft verlaten. Als er geen contact gelegd kan worden, gaat een medewerker van Careaz alsnog zelf kijken.

 

 

  Direct naar Dwalen voorkomen

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Aalten, Berkelland, Borculo, Dinxperlo, Lichtenvoorde, Oost Gelre, Winterswijk
  Soorten hulp
  Advies, instructie, voorlichting
  Thuiszorg specialisatie
  Dementiezorg
  Spoedhulp mogelijkheid
  Nee
  Voorwaarden

  Iedereen kan dwaalpreventie van Careaz bestellen. Een indicatie of medische achtergrond speelt geen rol.

  De kosten van de dwaalpreventie van Careaz zijn voor uw eigen rekening. Belt u voor de tarieven met de consulenten van Careaz. Soms komt de aanvullende zorgverzekering u tegemoet in de kosten, dus dat is het navragen zeker waard.

  Careaz

  Persoonlijk, dichtbij en vertrouwd
  Careaz is een zorgorganisatie in het oosten van de Achterhoek die vanuit kleinschaligheid en lokale betrokkenheid ondersteuning biedt op de terreinen wonen, welzijn, zorg en dienstverlening bij ouderen thuis of zo dicht mogelijk bij huis. Bijdragen aan het levensgeluk van mensen met een kwetsbaar brein, lichaam en/of sociaal netwerk enerzijds en het werkplezier van medewerkers anderzijds, staan bij ons voorop.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.