|  | 

Sensara HomeCare Leefstijlmonitoring

Sensara HomeCare LeefstijlmonitoringSensara HomeCare is er voor ondersteuning van alleenwonende ouderen. Mantelzorgers en familie kunnen een oogje in het zeil houden. Zo kan uw naaste zo lang mogelijk op een veilige manier in zijn/haar eigen huis blijven wonen. Sensara HomeCare is een makkelijk te gebruiken online leefstijlmonitor die uw kinderen, vrienden of buren waarschuwt mocht er iets aan de hand zijn.

Eenvoudig een oogje in het zeil houden

Leefstijlmonitoring is bedoeld voor mensen die alleen wonen. Samen met mantelzorgers, vrienden en bekenden kunt u ervoor zorgen dat uw naaste zo lang en veilig mogelijk thuis kan blijven wonen. Dit kan door draadloze bewegingssensoren die beweging en activiteit detecteren en zo afwijkingen in het leefpatroon herkennen. Er komen geen camera's aan te pas.

Gebruik door mantelzorgers: Gemoedsrust en inzicht in zelfredzaamheid

Sensara HomeCare is makkelijk te gebruiken en zorgt dat u als mantelzorger gewaarschuwd wordt via de bijbehorende app als er een afwijking is in het leefpatroon van uw naaste. U kunt met leefstijlmonitoring dus een oogje in het zeil houden ook al bent u niet fysiek aanwezig. Daarnaast wordt u via de app geattendeerd op mogelijke risico’s zoals toenemend valgevaar of omkeren van het dag-nacht ritme. Vroegtijdig signaleren van dergelijke risico’s geeft de mogelijkheid om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Het Sensara HomeCare systeem waarschuwt u bij een afwijking

Leefstijlmonitoring is wat men noemt “passieve alarmering”. Het is niet nodig om een alarmknop in te drukken. Op basis van de metingen van de sensoren kan er bijvoorbeeld een alarmering doorgegeven worden bij:
 • Vallen (op basis van inactiviteit)
 • Niet thuiskomen in de avond
 • Dwalen in de avond/nacht
 • Niet opstaan in de ochtend
 • Niet terugkeren van het toilet
Om leefstijlmonitoring te kunnen gebruiken moet er een contactpersoon beschikbaar zijn (die de meldingen in de app kan ontvangen), iemand moet alleen wonen en er mogen geen huisdieren zijn hoger dan 80 cm.


Hoe werkt het?

Leefstijlmonitoring is een zelflerend systeem en maakt een duidelijk overzicht van de dagelijkse activiteiten van uw naaste die u in een veilige app kunt zien. De intelligente software leert in de eerste 2 á 3 weken het dagelijks patroon herkennen en slaat alleen alarm via de app als dat écht nodig is, hierdoor wordt u zo min mogelijk belast. U kunt zelf instellen in de app welke notificaties u wilt ontvangen. Door hier te klikken vindt u nadere uitleg over de werking van de app.

Gebruik door professionals: Leefstijlmonitoring geeft inzicht

Leefstijlmonitoring geeft inzicht in langzame veranderingen in het dagelijks leefpatroon van alleenwonende mensen. Door middel van sensoren in de woning en een computerprogramma krijgen de mantelzorgers, de casemanager, een andere begeleidende thuiszorgmedewerker en eventueel andere betrokken zorgverleners informatie over het functioneren van thuiswonende ouderen.

Leefstijlmonitoring geeft zorgmedewerkers die de cliënt met dementie begeleiden, maar ook andere betrokkenen zoals familie, een beter beeld van de actuele situatie. Zonder dat er camera’s aan te pas komen, biedt het systeem mogelijkheden om te monitoren aanvullend op de reguliere bezoeken. Met behulp van leefstijlmonitoring zie je een crisissituatie vaak eerder aankomen, waardoor je eerder kan ingrijpen.

Het verkregen inzicht uit het Sensara systeem geeft de professional ook een basis om de situatie van de zorgvrager met de mantelzorger te bespreken. Leefstijlmonitoring wordt daarom ook steeds vaker ingezet door zorgtrajectbegeleiders en in de thuiszorg.

Waar kan ik Sensara HomeCare Leefstijlmonitoring aanschaffen?

Sensara leefstijlmonitoring wordt geleverd via Jinca.nl

 • Consumenten en mantelzorgers kunnen direct op de website van Jinca bestellen.
 • Gemeenten kunnen contact opnemen met Jinca voor inzet van Sensara voor alleenwonende kwetsbare burgers op basis van WMO.
 • Verwijzers als zorgtrajectbegeleiders en transferverpleegkundigen kunnen hun cliënten en patiënten verwijzen naar Jinca.
 • Zorgorganisaties kunnen contact opnemen met Jinca om inzet van Sensara bij hun cliënten te bespreken.


Appartement of woonhuis

Er zijn twee pakketten te verkrijgen, voor een woonhuis en voor een appartement. De werking van beide leefstijlmonitoring pakketten is gelijk. Echter is het aantal sensoren verschillend. In een woonhuis zijn meer sensoren nodig dan in een appartement. Woont u in een woonhuis ga dan naar Leefstijlmonitoring woonhuis.

 • Voor alleenwonende senior
 • Via smartphone alert
 • Signaleert risico's
Direct naar Sensara HomeCare Leefstijlmonitoring
personenalarmering Sensara HomeCare Leefstijlmonitoringpersonenalarmering Sensara HomeCare Leefstijlmonitoringpersonenalarmering Sensara HomeCare Leefstijlmonitoringpersonenalarmering Sensara HomeCare Leefstijlmonitoringpersonenalarmering Sensara HomeCare Leefstijlmonitoringpersonenalarmering Sensara HomeCare Leefstijlmonitoringpersonenalarmering Sensara HomeCare Leefstijlmonitoringpersonenalarmering Sensara HomeCare Leefstijlmonitoringpersonenalarmering Sensara HomeCare Leefstijlmonitoringpersonenalarmering Sensara HomeCare Leefstijlmonitoringpersonenalarmering Sensara HomeCare Leefstijlmonitoring

Aanvullende informatie

Dekkingsgebied(en)
Nederland
Eenmalige kosten
€ 149,00
Prijs is incl. alarmcentrale
Nee
Locatie alarmering
In en om de woning
Alarmoproep
Naar eigen netwerk (sociaal alarm)
Alarmopvang
Eigen netwerk
Aanvullende functionaliteiten
Doorlopende controle op functioneren apparatuur, Klantportaal voor beheer op internet, Dwaaldetectie, Valdetectie, Inactiviteitenalarm, Positiebepaling binnenshuis

Jinca

Jinca is een innovatieve organisatie die samen met thuiszorgorganisaties, woningbouwverenigingen en gemeenten een aantal producten en diensten ontwikkelt en aanbiedt. Jinca biedt onder andere vaste alarmering thuis, mobiele alarmering met GPS en woningtoegang oplossingen.

Met Jinca kiest u voor zekerheid. Dankzij innovatie heeft u altijd beschikking over moderne digitale apparatuur. En de ervaren professionals van de zorgcentrale werken al jaren samen met de zorgteams van de thuiszorg partners in de wijken

Kamer van Koophandel: 
64740137
Rechtsvorm: 
BV
€ 14,95
per maand
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen
Meer informatie aanvragen
Delen: 
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.