|  | 

Vriendschappelijk Huisbezoek / Vriendendienst

Voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Een vrijwilliger - maatje - ondersteunt je als je behoefte hebt aan wat extra aanspraak of hulp nodig hebt bij praktische zaken.Voor iedereen ongeacht: levensverhaal, achtergrond, leeftijd of leefomstandigheid.

Humanitas Vriendschappelijk huisbezoek & Vriendendienst is een vrijwilligersorganisatie voor mensen die wat extra aanspraak en ondersteuning kunnen gebruiken. Al dan niet tijdelijk, ongeacht levensverhaal of achtergrond. Eenzaamheid kan iedereen overkomen, je kunt je bijvoorbeeld tijdelijk eenzaam voelen door een echtscheiding, verhuizing, ziekte of verlies van werk.

Een vrijwilliger ondersteunt je als je behoefte hebt aan wat extra aanspraak of als je hulp nodig hebt bij praktische zaken. Humanitas Vriendschappelijk huisbezoek & Vriendendienst brengt je in contact met zo'n vrijwilliger, samen maken jullie verdere afspraken.

Voor wie?
Voor iedereen die wat extra aandacht en ondersteuning nodig heeft, ongeacht:

 • levensverhaal
 • achtergrond
 • leeftijd of leefomstandigheid
Door wie?
De vrijwilligers van Humanitas zijn gewone mensen, die:
 • het plezierig vinden contact te maken en te onderhouden met anderen
 • goed voorbereid worden op hun vrijwilligerswerk en deskundig begeleid worden bij hun taak als maatje
 • niet met buitenstaanders over vertrouwelijke zaken praten (geheimhoudingsplicht)
 • er naar uitkijken jou regelmatig te ontmoeten!

  Direct naar Vriendschappelijk Huisbezoek / Vriendendienst

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk
  Ontmoetingsvarianten
  Buddyhulp
  Ontmoetingsfrequentie
  Incidenteel
  Voorwaarden

  Zie de site.

  Humanitas Oostelijke Achterhoek

  De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.
  Humanitas is een vereniging die als doel heeft mensen te helpen die het (even) niet alleen kunnen redden. Vanuit gelijkwaardigheid, wederkerigheid en respect van mens tot mens, ongeacht leeftijd, geslacht, geloofsovertuiging, kleur of achtergrond, komen wij op voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken.

  Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; Onze afdeling is een van de ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.

  € 0,00
  per keer
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.