|  | 

Maatjesproject

Zou je het leuk vinden om met iemand te praten of samen met iemand leuke dingen te doen maar weet je niet waar, met wie of hoe? Bel eens met het Maatjesproject op 058 – 284 90 20! Wij bieden mensen die psychisch en sociaal kwetsbaar zijn een maatje, organiseren maatjesavonden en (vrijwilligers)bijeenkomsten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Wij kijken samen met jou welke stap(pen) jij kunt zetten zodat jij weer onder de mensen kan komen.

Een maatje (vrijwilliger) kan bijvoorbeeld samen met jou gesprekken voeren, koffie drinken en spelletjes spelen. Minimaal één keer per twee weken spreken jullie af om activiteiten te doen die jullie leuk vinden.

  Direct naar Maatjesproject

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Friesland
  Ontmoetingsvarianten
  Buddyhulp
  Voorwaarden

  Het maatje krijgt een reiskostenvergoeding (€0,19/km) om naar jou toe te gaan. De eventuele kosten bij de activiteiten die jullie samen ondernemen zijn voor eigen rekening. Zodra je gekoppeld bent aan een maatje krijg je anderhalf jaar ondersteuning vanuit het Maatjesproject. 

  Stichting AanZet

  Stichting AanZet is een vrijwilligersorganisatie in Friesland. Hier werken mensen met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid, denk aan mensen die eenzaam zijn, ervaring hebben met een burn-out of depressie. Door middel van vrijwilligerswerk werken zij aan hun herstel en persoonlijke ontwikkeling.

  Mensen met een kwetsbaarheid doen vrijwilligerswerk wat ten goede komt aan andere mensen met een kwetsbaarheid. Voor en Door noemen we dat. AanZet zoekt verbindingen met andere organisaties, om het meedoen van (kwetsbare) burgers in Friesland te bevorderen.

  Stichting AanZet heeft verschillende projecten. Denk aan ontmoetingsplekken, Maatjesproject, een computerproject, administratie en facilitair. De vrijwilligers binnen deze afdelingen geven zelf aan waar zij aan willen werken. Hun persoonlijke doelen krijgen vorm binnen het vrijwilligerswerk. Het team van vrijwilligers helpt elkaar op weg, maar krijgen ook ondersteuning van een stagair en beroepskracht.

  Rechtsvorm: 
  Stichting
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.