Alleszelf.nl ALLESZELF.NL
 |  | 

Dagverzorging en dagbehandeling

Mensen willen en kunnen steeds langer thuis blijven wonen. Dat kan met goede zorg thuis of dichtbij huis. Dit geldt ook en juist voor mensen met (beginnende) dementie. Of voor mensen die zelfstandig wonen en geen 24 uur per dag zorg, maar (nog) wel behandeling(en) nodig hebben.

Daarvoor bieden we op onze locaties voor wonen en zorg dagverzorging in het dagcentrum. Ook verzorgen we behandelingen om bijvoorbeeld te revalideren, te herstellen na een operatie, uw lichamelijke conditie te verbeteren of om uw vaardigheden te trainen. Ook hebben we dagbehandeling voor ouderen met lichte of matige dementie of onbegrepen gedrag.

Dagverzorging en dagopvang
Op onze locaties voor wonen en zorg in de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger- Odoorn, Hoogeveen en De Wolden bieden we dagverzorging in het dagcentrum. Zeker wanneer thuis wonen nog mogelijk is, kan dagverzorging hét verschil maken. Oók voor naasten en mantelzorgers.

  Direct naar Dagverzorging en dagbehandeling

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Aalden, Coevorden, Dalen, Emmen, Hoogeveen, Odoorn, Schoonoord, Sleen, Weiteveen, Zuidwolde
  Ontmoetingsvarianten
  Ontmoeting tijdens inloop-, koffie- en/of soosactiviteiten
  Ontmoetingsfrequentie
  Structureel
  Voorwaarden

  Indicatie en kosten
  Om voor dagbehandeling in aanmerking te komen, hebt u een verwijzing nodig van uw arts én een indicatie 'behandeling' van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het CIZ bepaalt hoeveel dagdelen per week u gebruik kunt maken van de dagbehandeling. De kosten worden dan vergoed uit de WIz. Wél betaalt u een eigen bijdrage. Die is afhankelijk van uw leeftijd, inkomen en gezinssamenstelling. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) rekent dit voor u uit en int de bijdrage bij u. Op de website van het CAK kunt u een proefberekening maken.

  Bij een diagnosebehandelcombinatie (DBC, voor Geriatrische Revalidatiezorg) worden de kosten vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. Om in aanmerking te komen voor vervoer van en naar dagbehandeling kunt u meestal een beroep doen op uw zorgverzekeraar voor zittend ziektekosten vervoer. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd die per verzekeraar verschilt.

  Treant Zorggroep

  Binnen Treant Zorggroep bundelen we de krachten van 3 ziekenhuislocaties en 17 centra voor wonen en zorg.
   

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.