Alleszelf.nlALLESZELF.NL

OntmoetingsgelegenheidOntmoeting en contact


Hebt u op hogere leeftijd behoefte aan meer persoonlijk contact? In Nederland zijn daar veel mogelijkheden voor. De mogelijkheden voor ontmoeting en contact hebben verschillende kenmerken. Deze noemen we hieronder met een toelichting:

Frequentie:
  • Incidenteel: het is voor af en toe
  • Structureel: het is om regelmatig en voor langere tijd te doen
Varianten:
  • Buddyhulp: ‘maatjescontact’, waarbij een vast iemand u helpen of bezoekt, bijvoorbeeld een ochtend of middag per week
  • Digitaal Forum
  • Telefooncirkel: dit zijn groepen zelfstandig wonende ouderen die, vaak gecoördineerd door een vrijwilliger, dagelijks of op een aantal afgesproken dagen telefonisch contact met elkaar hebben, zodat het opgemerkt wordt als het niet goed met hen gaat en ze wat (extra) aanspraak hebben.
  • Ontmoeting tijdens inloop-, koffie- of soosactiviteiten
  • Activiteit buitenshuis

Meer informatie lezen? Klik hier voor onze berichten over ontmoetingsgelegenheden.

Lijst
Aantal ontmoeting dat Alleszelf.nl voor u heeft gevonden: 219
219 diensten
Logo Ontmoeting

De Zellingen: Projectactiviteiten/Creaclub

door De Zellingen
Naast alle activiteiten wordt er met projecten gewerkt die een heel kalenderjaar lopen. Het is leuk om met elkaar creatief bezig te zijn. Elke donderdag van 10.00 – 11.30 uur, Binnenhof, Rijckehove.
€ 3,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

De Zellingen: Rijckehove diner

door De Zellingen
Komt u heerlijk eten in het restaurant? De tafels zijn mooi gedekt en de bediening is er voor u. In de keuken weten ze wat koken is. Ze bereiden het eten met alleen verse producten. 1 x per 2 maanden, tijd 16.30 uur, Muziekhof, Rijckehove.
€ 12,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

De Zellingen: Hondenclub

door De Zellingen
Honden vinden het fijn om geaaid en geknuffeld te worden. Hier is alle gelegenheid dat te doen. Zeker als u altijd een huisdier heeft gehad, haalt dat herinneringen naar boven. Elke donderdag van 10.00 – 11.30 uur, Muziekhof, Rijckehove.
€ 2,50
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Forum Koffiehoekje

door 50 Plusplein
Online forum op platform 50 Plusplein voor een gezellige babbel.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Welzijn Capelle in samenwerking met De Doorbraak: Meet and Greet

door Stichting Welzijn Capelle
De ontmoetingsactiviteit Meet and Greet is een de ideale mix van gezelligheid, fun en samenzijn voor mensen uit Oostgaarde. De activiteit in om de ene woensdag en vrijdag van 10.00-12.00 uur In de Trefhoek, Schermerhoek 506.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Het Zonnehuis: Senioren sport

door Zonnehuisgroep IJssel-Vecht
Iedere donderdag van 10.00 - 13.00 uur gezellig sporten onder professionele begeleiding met een op maat gemaakt aanbod. Met een strippenkaart kunt u zelf bepalen wanneer u deelneemt. De strippenkaart á € 45,- voor 15 strippen en koopt u bij CKV Sparta.
€ 45,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Bibliotheek Beemster

door Bibliotheek Waterland
Deze gezellige Bibliotheek heeft kranten, tijdschriften en een collectie van 10.000 boeken voor jeugd en volwassenen.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Handwerkcafé

door Biblionet Groningen
Zelf truien breien, een merklap borduren, kleedjes haken of een deken van patchwork maken: handwerken is weer helemaal terug van weggeweest. In het Handwerkcafé komen jong en oud samen om te handwerken. Tijdens het café kun je vragen stellen, patronen en tips uitwisselen of gewoon wat kletsen met een kopje koffie of thee erbij.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Theater De Purmaryn

door Theater De Purmaryn
Bekijk ons theaterprogramma met cabaret, toneel, musical, kindervoorstellingen, concert, show, dans, opera, klassieke muziek en literaire salons
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Zorgcirkel Ontmoetingscentra

door Stichting De Zorgcirkel
Mensen met beginnende dementie kunnen tegenwoordig steeds langer thuis wonen. Dat is niet altijd even gemakkelijk, ook niet voor de mantelzorger. Onze Ontmoetingscentra zijn er om beiden de nodige ondersteuning te bieden. Het aanbod omvat dagsociëteit, spreekuur, informatieve bijeenkomsten, gespreksgroepen en uitstapjes.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Actief in de wijk

door Stichting Vrijwaard
Vrijwaard werkt met een welzijnsteam in de wijk onder de noemer Actief in de Wijk, welke samen met vrijwilligers allerlei activiteiten organiseren. Op verschillende plekken in Den Helder kunt u regelmatig meedoen aan een leuke activiteit. Bent u nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal te doen is? Bekijk het activiteitenoverzicht op onze site
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

Repairshop Huisaandeweg

door Huis aan de Weg
Enthousiaste vrijwilligers zitten klaar om onder meer kapotte kleding, printers, laptops en kleine huishoudelijke apparaten samen op te knappen en advies te geven. Neem gerust eigen gereedschap mee, om zo samen met de reparateurs kapotte spullen te repareren. Het samen repareren is leuk en je steekt er altijd wat van op.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

OOPOEH: Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier

door Stichting OOPOEH
Een actiever leven voor senioren, een leuker leven voor honden. Met OOPOEH kunnen 55+ers zich nu aanbieden als maatje voor een huisdier.
€ 0,00
per keer
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

De Breenhorn: Diverse wijkactiviteiten Sorghvliet

door Zorggroep Meander Thuiszorg
In De Breehorn worden veel gezellige activiteiten georganiseerd. Bewegen, spelletjes of lezingen, bijvoorbeeld. Soms worden ook uitstapjes ondernomen. De Breehorn is het multifunctionele centrum van de wijk Sorghvliet. Er vinden daarom ook diverse wijkactiviteiten plaats. Zoals de jaarlijkse Volkszang op Valentijnsdag.
Meer informatie »
Logo Ontmoeting

ShareCare: Handige app om makkelijk samen te zorgen

door Simac HealthCare
Met ShareCare free kan je een groepje maken, veilig chatten, agenda delen en hulpvragen stellen. Nodig familie, vrienden, buren of vrijwilligers uit met wie je samen wilt zorgen. Deel hulpvragen, de stand van zaken en wat de dokter zei. Onderhoud de betrokkenheid. Organiseer de groep, stem bezoekjes af en noteer afspraken. Gebruik ShareCare overal waar je bent. Op je laptop, je telefoon of je tablet.
Meer informatie »
Toon meer