|  | 

Hulp bij levensvragen Oost Achterhoek

Als u behoefte hebt aan een vertrouwelijk gesprek,
een moment van bezinning zoekt, hardop wilt nadenken over uw leven tot nu toe en/of vooruit wilt kijken naar uw levenseinde dan kunnen geestelijk verzorgers u daar wellicht bij helpen. Zij ondersteunen mensen met levensvragen en bevorderen zingeving. U bent namelijk niet de enige die deze vragen heeft. De geestelijk verzorgers gaan met u in gesprek, ongeacht uw levensbeschouwing.

Samenwerken voor inwoners in de Oost-Achterhoek
De geestelijk verzorgers van Careaz, Marga Klompé en Streekziekenhuis Koningin Beatrix richtten samen een werkgroep Levensvragen op. Het doel van de werkgroep is zich regionaal inzetten voor meer bewustwording en ondersteuning van levensvragen en zingeving. Niet alleen cliënten van Careaz, Marga Klompé of patiënten van het SKB kunnen een beroep doen op de Werkgroep Levensvragen. De uitnodiging geldt voor alle inwoners in het oosten van de Achterhoek.

De werkgroep organiseert:

Koffie met een (luisterend) oortje

Praat u graag eens met anderen over levensvragen die passen bij onderstaande thema’s? Kom dan naar ‘Koffie met een (luisterend) oortje. Geestelijk verzorgers Gerrie Slütter-Peterkamp en Imka Wieggers, gaan graag met u in gesprek. Dit onder het genot van een kopje koffie.

 • 1e bijeenkomst:       Najaar van je leven
 • 2e bijeenkomst:       Heb ik het goed gedaan?
 • 3e bijeenkomst:       Niet klagen, maar dragen
 • 4e bijeenkomst:       Waar vertrouw je op?
Data van Koffie met een (luisterend) oortje leest u in uw regionale krant of neem contact op met de geestelijk verzorgers (zie onderaan).

Café Doodgewoon
Bij slecht nieuws staat de wereld op z’n kop. Voor zowel degene die het bericht krijgt als voor de naasten. Er is verwarring, een bodemloze put. Iemand kan boosheid voelen, ontredderd zijn. Wat gebeurt er allemaal? Moet alles wat kan en wil ik dat wel? Waar haal ik kracht vandaan? Wat vind ik werkelijk belangrijk? Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in het Oosten van Achterhoek waar u kunt praten over thema’s van palliatieve zorg. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg. Met elkaar gaan we op zoek naar wat u kan helpen en welke personen daarbij behulpzaam kunnen zijn. Data van Café Doodgewoon leest u in uw regionale krant of neem contact op met de geestelijk verzorgers.

  Direct naar Hulp bij levensvragen Oost Achterhoek

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Aalten, Berkelland, Borculo, Dinxperlo, Lichtenvoorde, Oost Gelre, Winterswijk
  Kenmerken
  Geven van algemene informatie en advies, Sociaal-emotionele begeleiding
  Kanalen
  Aan loket/op eigen locatie
  Wie levert de informatie of het advies?
  Een professional

  Careaz

  Persoonlijk, dichtbij en vertrouwd
  Careaz is een zorgorganisatie in het oosten van de Achterhoek die vanuit kleinschaligheid en lokale betrokkenheid ondersteuning biedt op de terreinen wonen, welzijn, zorg en dienstverlening bij ouderen thuis of zo dicht mogelijk bij huis. Bijdragen aan het levensgeluk van mensen met een kwetsbaar brein, lichaam en/of sociaal netwerk enerzijds en het werkplezier van medewerkers anderzijds, staan bij ons voorop.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.