|  | 

Whapp (ook coronahulp)

Whapp (ook coronahulp)Whapp maakt het zeker nu makkelijk om elkaar in de buurt te helpen... Zoek je iemand om boodschappen te doen? Of wil je de hond uitlaten van een buurtgenoot die binnen blijft? Whapp zoekt een match voor je. De app stuurt de vraag aan een aanbieder in de buurt. En zoekt verder bij een 'nu even niet'.

Met Whapp weet je elkaar gemakkelijk te vinden. Zeker nu we goed voor elkaar willen zorgen. In Whapp vind je een rubriek met aangepaste activiteiten die de richtlijnen van RIVM volgen. 

Whapp is gemaakt door WeHelpen

Heb je al een account bij wehelpen.nl? Dan kun je via Whapp inloggen en beginnen met whappen. Heb je nog geen account? Dan kun je die in Whapp gemakkelijk maken.

  • coronahulp
  • hulp aanbieden en zoeken
  • in de buurt
Direct naar Whapp (ook coronahulp)

Aanvullende informatie

Dekkingsgebied(en)
Nederland
Soort begeleiding
Begeleiding, Gezelschap
Frequentie begeleiding
Incidenteel
Activiteiten
Vriendschappelijk huisbezoek, Samen op stap, Samen boodschappen doen, Hulp met digitale media, Hulp in huis, Ondersteuning mantelzorgers, Voorlezen, Samen ontspannen

We Helpen Coöperatie U.A.

WeHelpen is een coöperatie en opgericht door onder andere CZ, PGGM, Rabobank, BureauVijftig, The Caretakers en VitaValley. Zij stimuleren het bieden van hulp en het helpen van elkaar via de website www.wehelpen.nl. Andere coöperatieleden zijn:

  • Gemeenten, zoals Groningen, Dordrecht, Tilburg, Kollumerland, Best en Heerlen.
  • Maatschappelijke organisaties, zoals Actiz, Hulst voor Elkaar, ContourdeTwern, Humanitas en de Lumens groep.
  • Ambassadeurleden, zoals KBO, MEE Nederland en Stichting Present.

WeHelpen gelooft dat iedereen ertoe doet maar dat we vroeg of laat allemaal een keer hulp nodig hebben, voor onszelf of voor een naaste. De verzorgingsstaat wordt momenteel omgebouwd tot een samenleving die is gebaseerd op meer zelfredzaamheid en het verlangen om langer zelfstandig thuis te wonen in goede conditie. Hiervoor is het noodzakelijk dat mensen een sociaal netwerk hebben dat hen kan ondersteunen als dat nodig is. Maar hulp vragen is niet altijd vanzelfsprekend. Aan de andere kant zien we dat er veel mensen bereid zijn een ander te helpen. Elkaar helpen zou wel vanzelfsprekend moeten zijn. Zodat mensen zelf ervaren dat ze ertoe doen en omdat we alleen samen de uitdagingen van deze tijd aankunnen. In 2011 is door de founders het fundament onder een beweging in gang gezet en in 2012 is coöperatie WeHelpen opgericht om de beweging vorm te geven.

De leden van de coöperatie vind je overal in Nederland. Van boven Groningen tot onder Maastricht, van Hulst en omstreken tot aan Dokkum en van Katwijk tot een stukje naast Zutphen.

Kamer van Koophandel: 
56029837
Rechtsvorm: 
Coöperatie
€ 0,00
per uur
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen
Meer informatie aanvragen
Delen: 
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.
Kloppen de gegevens niet (meer)?
Geef een wijziging door.