|  | 

Stand-by voor mantelzorgers

Als mantelzorger sta je vaak dag en nacht klaar. Stand-by is voor jou om te ontspannen. Er wordt veel energie en veerkracht van de mantelzorger gevraagd. Dus kun je af en toe wel eens wat ondersteuning gebruiken. Stand-by geeft je de mogelijkheid om even tijd voor jezelf te nemen

Stand-by, onderdeel van Humanitas Zuidwest Friesland, verzorgd al meer dan 12 ½ jaar mantelzorgondersteuning. Stand-by betekent letterlijk: op afroep beschikbaar, invaller.

Veel mensen zorgen voor hun zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, vriend of buur. Die vaste verzorger wordt ook wel de mantelzorger genoemd. De zorg van de mantelzorger kan steeds meer tijd en energie gaan vragen waardoor de eigen activiteiten er vaak bij in schieten. Wie voor een ander zorgt moet echter de zorg voor zichzelf niet vergeten!

Stand-by is voor kinderen, volwassenen of ouderen die in de thuissituatie worden verzorgd en vaak niet alleen thuis kunnen zijn.

Vrijwilligers
Een vrijwilliger van Stand-by vervangt de mantelzorger op afgesproken tijden: zo nu en dan of regelmatig, maximaal twee dagdelen per week. De vrijwilliger houdt de verzorgde gezelschap en kan een activiteit doen die aansluit bij diens interesses en mogelijkheden, zoals een spelletje, voorlezen of een wandeling.
De coördinator zorgt voor een zorgvuldige koppeling tussen vrijwilliger en aanvrager.

Kosten
Er is geen indicatie nodig van het Centrum voor Indicatiestelling Zorg (CIZ) en er wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

 

  Direct naar Stand-by voor mantelzorgers

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Littenseradiel, Súdwest Fryslân
  Soort begeleiding
  Begeleiding, Gezelschap
  Frequentie begeleiding
  Wekelijks, Maandelijks, Incidenteel
  Activiteiten
  Ondersteuning mantelzorgers
  Specialisatie
  Geen specialisatie

  Humanitas Zuidwest Friesland

  De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.
  Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

  Onze aanpak
  Onze hulp kost niks en is tijdelijk en gelijkwaardig. Onze vrijwilligers staan naast hun deelnemers, nooit erboven. Ze bieden praktische hulp, tips, vriendschap en gezelschap.

  Jaarlijks helpen onze 25.000 vrijwilligers zo'n 70.000 mensen. Onze hulp bestaat uit meer dan 700 activiteiten. Deze vallen onder de 6 thema's Eenzaamheid, Opgroeien, Opvoeden, Detentie, Thuisadministratie en Verlies.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.