|  | 

Maatjesproject

Het maatjesproject is toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond of verleden. Een vrijwilliger is jouw maatje en gaat met je op stap. Wandelen, winkelen of gewoon kletsen. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven in je eigen contacten.

Maatjes zijn er voor eenmalige hulp, voor een aantal bezoeken of voor langdurend contact. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven dat je nodig hebt om je eigen contacten op te bouwen. Samen ontspannen is daarbij belangrijk. Bij maatjes is er één-op-één contact.

Voorbeelden van hulp die onze vrijwilligers - maatjes - kunnen bieden zijn:

 • Samen de tuin op orde maken omdat het alleen niet lukt.
 • Hulp bij het omgaan met een computer.
 • Samen koken.
 • Iemand om gezelschapsspellen mee te spelen of om mee naar de film te gaan.
 • Leren van de Nederlandse taal.
 • Bieden van emotionele steun.
 • Hulp bij het zelfstandig wonen.
 • Hulp bij het aangaan van sociale contacten.
Samenwerken met Stichting Trias
We werken samen met Stichting Trias. Stichting Trias heeft ook een maatjesproject, speciaal voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. We kennen elkaars specialismen en bespreken aanvragen met elkaar. Zo lukt het ons in de meeste situaties om de juiste vrijwilliger van één van Humanitas of Trias voor te stellen als maatje.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator, Leo Sluiter.

  Direct naar Maatjesproject

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Bunne, De Groeve, De Punt, Donderen, Eelde, Eelderwolde, Midlaren, Paterswolde, Taarlo, Tynaarlo, Vries, Winde, Yde, Zeegse, Zeijen, Zuidlaarderveen, Zuidlaren
  Soort begeleiding
  Begeleiding, Gezelschap
  Frequentie begeleiding
  Enkele dagen per week, Wekelijks, Maandelijks, Incidenteel
  Activiteiten
  Vriendschappelijk huisbezoek, Samen op stap, Hulp met digitale media, Voorlezen, Samen ontspannen
  Specialisatie
  Geen specialisatie

  Humanitas Tynaarlo

  De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.
  Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

  Onze aanpak
  Onze hulp kost niks en is tijdelijk en gelijkwaardig. Onze vrijwilligers staan naast hun deelnemers, nooit erboven. Ze bieden praktische hulp, tips, vriendschap en gezelschap. 

  Jaarlijks helpen onze 25.000 vrijwilligers zo'n 70.000 mensen. Onze hulp bestaat uit meer dan 700 activiteiten. Deze vallen onder de 6 thema's Eenzaamheid, Opgroeien, Opvoeden, Detentie, Thuisadministratie en Verlies

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.