|  | 

Buurtmaatjes Kersenboogerd en Blokker

In elke wijk van Hoorn zijn buurmaatjes actief die laagdrempelige ondersteuning bieden aan buurtbewoners die (nog) geen eigen netwerk hebben.

De steun kan bestaan uit het regelen van praktische zaken, het eigen netwerk in kaart brengen, het plannen van activiteiten of samen iets gezelligs doen. Maar ook lichte opvoedingsondersteuning, ouders helpen bij het vinden van structuur of het leren spelen met de kinderen. Voor de deelnemers is de steun erg waardevol omdat het veelal het gat vult tussen het (beperkt) sociaal netwerk en hulpverlening.

  Direct naar Buurtmaatjes Kersenboogerd en Blokker

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Blokker, Kersenboogerd
  Soort begeleiding
  Begeleiding, Gezelschap
  Frequentie begeleiding
  Wekelijks, Maandelijks, Incidenteel
  Activiteiten
  Vriendschappelijk huisbezoek, Samen op stap, Samen ontspannen
  Specialisatie
  Geen specialisatie
  Voorwaarden

  Een belangrijke voorwaarde voor het inzetten van een maatje is dat het moet klikken. Een goede match levert meer kans op een succesvol contact.
  Buurmaatjes contact duurt maximaal 1 jaar.

  Stichting Netwerk

  Het werk van Stichting Netwerk is onderverdeeld in twee sectoren: Peuterwerk & Opvoedingsondersteuning en Wijkwerk. Onder de eerste sector vallen de peuterspeelzalen en opvoedingsondersteuningsactiviteiten, waaronder buurtmoeders. Onder de tweede het wijkwerk voor de jeugd, activiteiten in de wijkcentra en Manifesto, het jongerenwerk, het wijkopbouwwerk en activiteiten in de regio.
  Netwerk werkt aan het welzijn van Hoorn en haar inwoners met zo'n 110 medewerkers, 900 vrijwilligers en tientallen stagiairs op mbo- en hbo-niveau.

  Rechtsvorm: 
  Stichting
  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.