Alleszelf.nl ALLESZELF.NL
 |  | 

Humanitas Thuisadministratie

Thuisadministratie Nieuwe Waterweg Noord helpt met financiën en geldzaken. Blijf niet rondtobben, als je door welke reden ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas biedt hulp en helpt je weer op weg!

Het bijhouden van persoonlijke financiën is voor veel mensen een hele opgave. Met name is dit een probleem wanneer omstandigheden veranderen, zoals een daling van het maandelijks inkomen, een verhuizing, een echtscheiding, een (psychische) ziekte enzovoort.

Mensen die geen groot talent hebben voor administratie kunnen in dit soort situaties het overzicht kwijt raken. Vaak gebeurt het dat het aanvragen van toeslagen of kwijtscheldingen en het betalen van rekeningen wordt uitgesteld of vergeten. Daardoor kunnen schulden ontstaan en voor men het weet wordt het ene gat met het andere gedicht. Thuisadministratie richt zich op het voorkómen van dit soort situaties. Er wordt bij de cliënt thuis laagdrempelige, vraaggestuurde ondersteuning gegeven bij het op orde brengen en houden van de administratie. Die ondersteuning richt zich op dingen die elke Nederlander zou moeten kunnen en kan daarom uitstekend worden uitgevoerd door vrijwilligers. Bovendien kan een vrijwilliger zich meer inleven in de specifieke persoonlijke situatie omdat hij meer tijd voor die persoon beschikbaar heeft.

Ben jij iemand die hulp nodig heeft bij het regelen van je geldzaken en het ordenen van je administratie? Neem contact op met één van onze coördinatoren in Schiedam, Vlaardingen of Maassluis.

  Direct naar Humanitas Thuisadministratie

  Aanvullende informatie

  Dekkingsgebied(en)
  Maassluis, Schiedam, Vlaardingen
  Type
  Thuisadministratie

  Humanitas Vereniging Nieuwe Waterweg Noord

  De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.
  Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

  Onze aanpak
  Onze hulp kost niks en is tijdelijk en gelijkwaardig. Onze vrijwilligers staan naast hun deelnemers, nooit erboven. Ze bieden praktische hulp, tips, vriendschap en gezelschap.

  Jaarlijks helpen onze 25.000 vrijwilligers zo'n 70.000 mensen. Onze hulp bestaat uit meer dan 700 activiteiten. Deze vallen onder de 6 thema's Eenzaamheid, Opgroeien, Opvoeden, Detentie, Thuisadministratie en Verlies.

  Delen: 
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.
  Kloppen de gegevens niet (meer)?
  Geef een wijziging door.