[box style=”1″]

Telefoon: 010-2640220
E-mail: info@buurtkracht.nu
Website: www.buurtkracht.nu

« Terug naar overzicht[/box]

De dienst

Wijkbewoners die administratieve of financiële vragen hebben over huur, verzekeringen of belastingen kunnen bij de wijkwinkels terecht. Er is deskundige hulp aanwezig om te helpen bij het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld zorg- en huurtoeslag of belastingaangifte. Maar ook voor een praatje, een kop koffie of informatie over allerlei onderwerpen staan de enthousiaste vrijwilligers klaar. Een afspraak maken is niet nodig. Er zijn geen kosten verbonden aan de hulp.

Tarief per uur

Gratis

Voor iedereen?

Ja, er geldt wel een inkomenstoets voor hulp bij het invullen van belastingformulieren. Voor wijkbewoners die fysiek niet in staat zijn naar de wijkwinkels te komen, is er de mogelijkheid een huisbezoek aan te vragen via het VrijwilligersInformatiePunt, tel: 010-2640220.

Duur van de inzet

Voor lange tijd

Beschikbaarheid

Hele gemeente

Buurtkracht

Buurtkracht is de organisatie voor welzijn met zorg in Capelle aan den IJssel. Samen met bewoners werken de multidisciplinaire wijkteams van Buurtkracht aan de leefbaarheid in de buurt en het welzijn van burgers. De vrijwilligers van de wijkwinkels worden ondersteund door Buurtkracht. De adressen en openingstijden van de verschillende wijkwinkels en formulierenhulp staan op de website van Buurtkracht. Voor informatie kunt u ook bellen naar 010-2640220.

  • Non-profitorganisatie
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: