[Gastbijdrage] De zomer staat voor de deur. Om daar van te genieten, ook op hoge leeftijd en met eventuele beperkingen, stellen wij u zeven innovatieve hulpmiddelen voor die u waarschijnlijk nog niet kent. Het zijn allemaal mooie, stijlvolle en handige hulpmiddelen die u helpen om te doen wat u het liefste doet!

Verantwoording ‘handige hulpmiddelen’

De selectie van hulpmiddelen in dit artikel is gebaseerd op ervaringen van mensen met bewegingsbeperkingen die wij bij de ontwikkeling van Scouters tegenkwamen. Die ervaringen deelden ze bijvoorbeeld via mails, in productbeoordelingen en in persoonlijke ontmoetingen. Scouters biedt toegankelijke informatie, onafhankelijk advies en innovatieve hulpmiddelen voor en door mensen die beter willen bewegen, hun mantelzorgers en professionals. Via de links bij elk hulpmiddel kunt u meer informatie krijgen, inclusief een uitgebreidere omschrijving, beoordelingen en verkooppunten. Kent u nog andere handige producten? Laat uw reactie onder dit bericht achter!

Pootje baden op het strand met een strandrolstoel of strandrollator

Strandrollator-Easy-Roller

Gaat een tripje naar het strand niet meer omdat het lopen te intensief is? Dit is geen probleem meer met een strandrollator of strandrolstoel. In Den Haag kunt u er verschillende huren. Een strandrollator bijvoorbeeld (de Easy Roller), een strandrolstoel om geduwd te worden (de Wombat) en er zijn zelfs rolstoelen die het water in kunnen (Tiralo). Gebruikt u een elektrische rolstoel? Ook dan kunt u het strand op! Het huren van deze handige hulpmiddelen kan vanaf € 2,50 per dag en met een borg van € 50,-. Kijk hier voor meer informatie over een dagje strand in Den Haag.

Ook warme zomeravonden veilig in de tuin

handige hulpmiddelenGoede verlichting is cruciaal om veilig te lopen en traplopen, ook buiten. Heeft u al goede buitenverlichting? Er zijn allerlei soorten en maten verlichtingen voor buiten. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat de lampen tegen regen kunnen. Wilt u ze zelf aan doen of automatisch aan laten gaan? Of bent u op zoek naar een extra sterke lamp om overal in uw tuin te kunnen zitten die vanzelf aan gaat in het donker? Dan is de Solar Power LED iets voor u. Deze buitenlamp gaat vanzelf aan als het donker wordt, werkt op zonne-energie en kan wel tot ruim 12 meter bereiken. Zo heeft u er geen omkijken naar en kunt u ook de warme zomeravonden veilig in de tuin zitten en lopen. De lamp is te koop voor ongeveer € 30,-, exclusief verzendkosten.

Stijlvol op pad met Ninee wandelstok

handige hulpmiddelenHet is te lastig om mooie en stijlvolle wandelstokken te vinden, vond Els Verbunt van het Nederlandse bedrijf Ninee. Daarom besloot ze die zelf aan te gaan bieden. Het resultaat zijn deze hippe wandelstokken, waarmee u niet alleen stevig, maar ook stijlvol op pad gaat. Handig is bovendien dat ze opvouwbaar zijn en dus makkelijk de strandtas, picknickmand of fietstassen ingaan. De wandelstokken van Ninee zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 25,-.

Comfortabel lopen op ergonomische slippers

handige hulpmiddelenKrijgt u last van uw benen en voeten tijdens het staan of lopen? Dan kunt u natuurlijk comfortschoenen, bijvoorbeeld van het merk Ecco, Fitflops of Gabor dragen. Maar dat is zo warm in de lente en zomer. Heeft u misschien al eens aan comfortslippers gedacht? Birkenstock biedt ze al jaren aan, in verschillende designs en kleuren. De zool is ergonomisch zodat uw voet extra steun krijgt bij het lopen en staan en de druk op je voetzolen wordt verdeeld. De dikte van de zool maakt je landing op de grond bij het lopen zacht. Prettig! De slippers zijn te koop vanaf ongeveer € 60,-.

Zonder knoeien een verkoelend ijsje eten

handige hulpmiddelenPlakkende vingers zijn verleden tijd met deze ijsjeshouders van het merk Vitility. Deze lijken vooral gemaakt voor kinderen, maar waarom zouden ze ook niet heel behulpzaam kunnen zijn voor volwassenen? De ijsjeshouders zijn te koop vanaf ongeveer € 2,- per stuk en verkrijgbaar in allerlei kleuren. Over handige hulpmiddelen gesproken!

Stabiel én samen fietsen op een duofiets

handig4Dat is gezellig: naast elkaar fietsen! Op een duofiets kan dat, dit is een driewielfiets voor twee personen. Eén van de twee sturen is draaibaar en bevat handremmen, waardoor de ander niet hoeft op de letten en toch kan fietsen. Handig is ook dat de ‘bijrijderstoel’ draaibaar is, waardoor u makkelijk op en van de fiets kan stappen. De duofiets is ook aan te schaffen met de optie dat iemand niet verplicht meefietst. De Nederlandse producenten Huka (met het model Orthros) en Van Raam  (met het model Fun2Go) bieden dit soort duofietsen aan. De Orthros van Huka is recent getest door het Scouters testteam. Dit model is nieuw en tweedehands verkrijgbaar voor € 3.500,- en € 6000,- (elektrisch), maar ook te huur bij verschillende recreatieparken. Zo kunt u in Brabant de duofiets van Van Raam huren en in Twente die van Huka.

Uw appel makkelijk schillen met dit hulpmiddel

handige hulpmiddelenEen appeltje voor de zomerse dorst is zo geschild met deze appelschiller 3 in 1 van GEFU (ook wel appel dunschiller genoemd). U kunt hiermee uw appel met een draai schillen, in schijven snijden en het klokhuis eruit boren. En niet alleen appels, maar natuurlijk ook andere groenten en fruit kunt u hiermee schillen en snijden, zoals aardappels. De appelschiller is vaatwasmachinebestendig en te koop vanaf ongeveer € 27,-.

Heeft u meer tips over innovatieve hulpmiddelen?

Gebruikt u zelf een hulpmiddel waarmee u goed bent geholpen maar dat anderen wellicht niet kennen? Scout met ons mee naar de beste en innovatieve hulpmiddelen om zoveel mogelijk zelf te kunnen doen. We kijken uit naar uw reactie onder dit artikel.

Wilt u elke 2 weken een gratis update ontvangen zoals dit artikel over handige hulpmiddelen? Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
6 reacties op “Zin in de zomer? Met deze hulpmiddelen trekt u er graag op uit!
 1. Dick Bakker schreef:

  Ik mis de VOS-Locator met GPS, valdetectie, geofening etc…..

 2. l.hanrath schreef:

  gebruik zelf omdat ik moeilijk bukken kan en zgn grijpstok niet altijd handig genoeg is -b.v. om papier op te pakken- de lange steel-veger. Voor niet te veel geld in een zaak voor huish. artikelen te kopen

 3. Naam (verplicht) schreef:

  Ik zou graag dikke banden onder de rolstoel willen die over het zand kunnen rijden.
  Waar zou ik dit kunnen vinden?
  Opklapbare quikly rolstoel.

 4. Frederique van Zembro schreef:

  Nog een handig hulpmiddel, voor actieve senioren die er nog graag op uit trekken in eigen land of in Europa: Zembro bracelet. Het is een moderne wearable voor senioren met een personenalarm en horlogefunctie. Werkt in heel Europa, binnenshuis en buitenshuis, waterdicht (er kan mee gezwommen worden!) en nog veel meer voordelen zoals doorlopend nieuwe functies. Meer info: http://www.zembro.com

 5. Erica Bouma schreef:

  Beste eigenaar van de Quickie rolstoel,

  We hebben dit voor u uitgezocht. U kunt de wielen van uw rolstoel, inclusief banden, gemakkelijk vervangen. Dit kan bij de producent van uw rolstoel, maar ook bij een andere producent.

  Hopelijk komt u hiermee verder. Zo niet, dan horen we het ook graag.
  Hartelijke groet,
  Erica Bouma
  Scouters – redactie@scouters.nl

 6. Rick schreef:

  Ik heb laatst ook een aantal extra spullen besteld op http://www.hulpwinkel.nl Ik raad eenieder die opzoek is naar hulpmiddelen daar eens een kijkje te nemen. Een ontzettend breed aanbod word daar gedaan qua hulpmiddelen.

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: