Deze 9 parels houden u langer zelfstandig – kent u ze?

parelsKent u alle parels van 2015 op Alleszelf.nl? Het zou jammer zijn als u deze misloopt. Want wellicht kunt u ze gebruiken in 2016 om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Daarom zetten we ze hier op een rij. En spreken we onze dank uit. Lees snel verder!

Vorige week informeerden wij u over behoeften van u en andere bezoekers van Alleszelf.nl en hoe wij daar zoveel mogelijk rekening mee houden. In dit bericht komen onze ‘onontdekte parels’ aan bod: informatie die mooi en nuttig is, maar die u wellicht over het hoofd hebt gezien.

1. Digitale agenda’s

Wist u dat er wel tien verschillende digitale agenda’s zijn om de zorg en ondersteuning voor uzelf of voor iemand voor wie u zorgt te coördineren en te delen met anderen? Wat is het, voor wie is het en hoe kiest u een oplossing die bij u past? U leest het hier.

2. Het beste uit uw hulp

Hulp in huis ‘krijgt’ u steeds minder makkelijk (of helemaal niet) vergoed via uw gemeente. Dat is een extra reden om ervoor te zorgen dat u het beste haalt uit de hulp die u wél ‘krijgt’ of zelf betaalt. Uiteraard passend bij u en uw hulp. Doe er uw voordeel mee! U vindt het bericht hier.

3. Hulpmiddel kiezen

Accepteert u alles wat anderen u voorstellen? Of bent u kritisch en vindt u het belangrijk om alleen oplossingen te kiezen die echt bij ú passen? Z0rg er dan voor dat u echt een ‘consument’ wordt bij de aanschaf van hulpmiddelen. Met deze tien tips gaat u dat vast goed af.

4. Hulp door de kerk

Misschien onbekend bij u? Op hoge leeftijd kunt u ook gebruik maken van diensten van kerken om zelfstandig te blijven wonen. U hoeft er niet gelovig voor te zijn en het gaat om meer dan religie of levensvragen. Lees het hier.

5. Hulp voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger voor uw ouder wordende partner, vader of moeder? Of ontvangt u zelf zorg van familie of vrienden waardoor u langer zelfstandig blijft wonen? Het verlenen van onbetaalde zorg is vaak van grote betekenis, maar kan de mantelzorger ook zwaar vallen. Gelukkig zijn er allerlei vormen van ondersteuning beschikbaar. Alleszelf.nl zet de belangrijkste mogelijkheden op een rij: van informatie en advies tot hulp en financiële vergoedingen.

6. Mantelzorgmakelaar

Een mantelzorger moet vaak veel regelen; door ingewikkelde wetgeving, gebrekkige informatie en een onoverzichtelijk zorgaanbod is dat niet altijd gemakkelijk. Voelt een mantelzorger zich regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd? Of krijgt hij of zij niet wat nodig is? Dan kan een mantelzorgmakelaar wellicht helpen. Lees hier wat een mantelzorgmakelaar kan betekenen én hoe u deze wellicht via uw zorgverzekering vergoed kan krijgen.

7. Stappenplan voor zorg die bij u past

Op hoge leeftijd hulp en ondersteuning vinden die precies bij u past en die ú wilt? Ons stappenplan is vernieuwd, met de meest actuele verwijzingen en nieuwe inzichten om uw stem maximaal te laten klinken. Ook voor mantelzorgers. U vindt het plan hier.

8. Telefoondiensten

Hebt u op hoge leeftijd minder aanspraak en toch behoefte aan persoonlijk contact? Misschien wilt u dan gebruik maken van één van de telefoondiensten die in Nederland voor u beschikbaar zijn. Alleszelf.nl geeft het overzicht.

9. Zorghotels

Bent u op hoge leeftijd afhankelijk van zorg maar wilt u er wél een paar dagen tussenuit? Of wilt u ontspannen herstellen na een ziekenhuisopname óf uw partner een paar dagen rust gunnen? Daarvoor kunt u in steeds meer zorghotels terecht. Ontdek hier de mogelijkheden: wat zijn zorghotels, waar vindt u ze, wat kosten ze, welke vergoeding is mogelijk en hoe zit het met kwaliteit?

Dank u wel

Met veel plezier maken wij onze wekelijkse berichten voor u! U stimuleert ons om door te gaan, ook omdat we zo vaak van u horen en lezen hoe bruikbaar onze informatie is. Kijk maar eens hier! Daarom danken wij u voor uw bezoek aan en gebruik van Alleszelf.nl. Verschillende berichten op Alleszelf.nl zijn verzorgd door gastauteurs. Ook hen willen we van harte danken. Tot slot danken we onze partners en in het bijzonder Buurtkracht Rijnmond, via wie we onze eerste gemeentelijke platform hebben kunnen maken. Iedereen een voorspoedig 2016 toegewenst!

Wilt u elke 2 weken een gratis update ontvangen zoals dit artikel over de parels van 2015? Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: