Hoe kies ik een goede VPN-aanbieder?

vpn-aanbiederUw online veiligheid en privacy is ontzettend belangrijk: zeker nu steeds meer mensen regelmatig vanuit huis werken. Met een goede VPN zorgt u ervoor dat u niet alleen anoniem, maar ook veilig van het internet gebruik kunt maken. Maar hoe kiest u de juiste VPN-aanbieder voor uw situatie, en waar moet je op letten? We leggen het hier uit!

Wat vind u belangrijk?

De vele VPN-aanbieders op de markt bieden u een combinatie van privacy, veiligheid, functies, serverlocaties en andere mogelijkheden. Iedere VPN-aanbieder heeft zo zijn eigen focus: de ene aanbieder legt de focus op probleemloos streamen, terwijl de ander juist weer gespecialiseerd is in het bieden van online anonimiteit. Denk dus eerst even goed na over wat u belangrijk vindt. Wilt u de VPN gebruiken om het Netflix-aanbod van andere landen te bekijken, of wilt u juist veilig vanuit huis kunnen werken?

Hebt u uw wensen helder? Dan ontdekt u in no-time wat de beste VPN voor uw situatie is.

De mogelijkheden

Om te ontdekken welke VPN-aanbieder het beste bij u past, kijkt u op basis van uw wensen welke functionaliteiten belangrijk voor u zijn. Zo is het aantal serverlocaties en servers bijvoorbeeld belangrijk om zonder problemen te kunnen streamen. Sterker nog: als streamen uw hoofddoel is, zijn er zelfs een aantal VPN-aanbieders die speciale servers voor het streamen hebben. Ligt uw focus daarentegen op veilig vanuit huis kunnen werken, dan kijkt u naar het log beleid (bewaren ze uw gegevens?), de anti-malwarefuncties en de encryptieprotocollen. Hoe beter de beveiliging, hoe kleiner de kans op grote datalekken!

U kunt de vergelijking daarnaast ook maken op basis van de:

  • prijs;
  • snelheid;
  • gebruiksvriendelijkheid;
  • speciale functies.

Gratis of betaalde VPN-aanbieder?

Nu zult u al snel ontdekken dat er naast betaalde VPN-aanbieders, ook gratis varianten zijn. Hoewel er niets mis hoeft te zijn met een gratis VPN, kunt u er in dit geval wel vanuit gaan dat de functionaliteiten minder uitgebreid zijn, en u regelmatig met snelheden zult worstelen. Een betaalde VPN-aanbieder investeert namelijk een groot deel van de inkomsten in snelle servers over de hele wereld, en blijft continu bezig om de functionaliteiten en performance te verbeteren. Maar mocht u nog niet zeker weten of een VPN bij u past, dan is een gratis VPN natuurlijk een mooie manier om de mogelijkheden te ontdekken!

Keuzehulp Administratie & Geld >>

Let op: er zijn VPN-aanbieders die betrouwbaar overkomen, maar uw online veiligheid en anonimiteit niet zo hoog in het vaandel hebben staan als zij doen geloven. Doe dus altijd je onderzoek voordat u een VPN gebruikt!

VPN-aanbieder gekozen?

Wat vind u belangrijk bij het kiezen van een VPN-aanbieder? Hebt u tips voor andere lezers? Laat een opmerking achter!

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over de juiste VPN-aanbieder?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: