Uitvaartverzekering kiezen: zo regelt u uitvaartwensen tijdig

uitvaartverzekering kiezenHoewel het waarschijnlijk niet iets is waar u over na wilt denken, is het toch verstandig om te doen: uw uitvaart. Dit is één van de meest persoonlijke aangelegenheden. U wilt het goed verzorgd hebben zodat het geen last wordt voor uw familie om te organiseren, maar juist een fijne en mooie manier om u te herdenken. Het is handig om uw wensen over uw uitvaart van tevoren vast te leggen, zodat uw nabestaanden weten hoe u het voor u zag. In dit artikel bespreken we hoe een uitvaartverzekering hieraan kan bijdragen en hoe een uitvaartverzekering kiezen werkt. Hoe jonger u bent, hoe lager de premie…

Wat is een uitvaartverzekering?

Een simpele uitvaart kost al snel zo’n € 7.500. Dat is nogal een hoog bedrag en niet iedereen heeft dat zomaar klaar staan. Ook kan het zo zijn dat u wel spaargeld heeft voor uw uitvaart maar dat uw nabestaanden na uw overlijden niet snel genoeg toegang hebben tot dit geld. Dan is een uitvaartverzekering een goede oplossing. Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een begrafenis of crematie. Deze dekking is gedeeltelijk of in zijn geheel, afhankelijk van de uitvaart.

Dit zijn de vier soorten uitvaartverzekeringen:

  • kapitaalverzekering: keert geld uit dat slechts aan de uitvaart besteed kan worden.
  • sommenpolis: keert geld uit dat uw nabestaanden vrij kunnen besteden.
  • naturaverzekering: levert een pakket van diensten met standaardonderdelen van een uitvaart maar keert geen geld uit.
  • combinatie-uitvaartpolis: combineert een natura-verzekering en een kapitaalverzekering. Nabestaanden hebben naast de standaarddiensten zo ook budget voor speciale wensen.

Waarom een uitvaartverzekering kiezen?

Het is misschien lastig en emotioneel om over na te denken. Niemand wil bezig zijn met de praktische zaken van zijn of haar overlijden. Gelukkig bestaan er uitvaartverzekeringen die u kunnen helpen zodat u het niet alleen hoeft te doen. Met een uitvaartverzekering heeft u mogelijk meer rust omdat u zo weet dat alles al geregeld is. Daarbij voorkomt het dus ook nog dat uw nabestaanden met onverwachts hoge kosten komen te zitten.

Een uitvaartverzekering kiezen, maar hoe?

uitvaartverzekering kiezen consumentenbondZoals u net al heeft gelezen kunt u vier verschillende soorten uitvaartverzekering kiezen. Als u hier een keuze in heeft gemaakt, zijn er ook nog eens vele verzekeringsmaatschappijen om uit te kiezen. Deze keuze kan nogal overweldigend zijn. Gelukkig zijn er websites waarop u een hele hoop informatie kunt vinden over uitvaartverzekeringen. Daarop kunt u verschillende aanbieders van een uitvaartverzekering vergelijken, ook onafhankelijk op basis van onderzoek van de Consumentenbond. Eén aantal van deze websites, zoals bijvoorbeeld AllesoverUitvaartverzekeringen.nl, kunt u ook vinden in onze Keuzehulp, dus neem hier zeker een kijkje!

Keuzehulp Administratie & Geld >>

Goed voorbereid?

Hopelijk hebt u nu een beter beeld van wat een uitvaartverzekering is. Maar ook hoe het u kan helpen ter voorbereiding op uw overlijden. Andere zaken waar u ook aan kunt denken rond uw levenseinde zijn het regelen van uw testament en eventueel contact opnemen met een uitvaartbegeleider. Bepaalt ook zelf hoeveel regie bij uw levenseinde u wilt hebben. Leest u vooral ook onze artikelen over deze onderwerpen. Heeft u al nagedacht over uw uitvaart? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over uitvaartverzekering kiezen?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: