Wat is een uitvaartverzekering nou eigenlijk?

uitvaartverzekeringNiemand praat er graag over, maar er zal een dag komen dat u er niet meer bent. Dan is het hebben van een uitvaartverzekering van grote waarde, want daar kan de begrafenis of crematie mee vergoed worden. U betaalt dan maandelijks een premie, wat uitgekeerd wordt bij het overlijden van de desbetreffende persoon.

Is een uitvaartverzekering nodig?

Je zou denken dat het hebben van een uitvaartverzekering altijd nodig is, maar dat is niet altijd aan de orde. Tegenwoordig heeft maar 70% van de Nederlandse bevolking een verzekering. De overige 30% wilt het gewoon niet afsluiten, of is het simpelweg vergeten. U zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen, om zelf een bepaald bedrag aan de kant te zetten. Het probleem is alleen, dat veel mensen dat niet kunnen missen. Dan zou u toch zomaar € 10.000,- opzij moeten zetten. Dat zijn de kosten van de gemiddelde uitvaart in Nederland. Als u er 100% zeker van wilt zijn dat de uitvaart goed geregeld wordt, dan is een verzekering een goede keuze. Een uitvaartverzekering vergelijken is dan een verstandige optie als u er nog niet helemaal uit bent.

Wat zijn de nadelen, en wat zijn de voordelen?

Er zit een groot voordeel aan een verzekering: het voordeel dat de nabestaanden geen onverwachte kosten zullen hebben. Dat is natuurlijk een fijne gedachte voor u, én voor de nabestaanden. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergoeding van de uitvaart, want dat is allemaal gedekt met de verzekering. En de nabestaanden weten precies wie ze moeten bellen. Het kan voorvallen dat u een uitvaartverzekering hebt, maar deze niet alle kosten dekt. Als dat het geval is, hebben de nabestaanden alsnog kosten. Dit voorkomt u door het afsluiten van de juiste uitvaartverzekering, een verzekering die voldoet aan uw uitvaartwensen. Houdt u ook rekening met premies die kunnen fluctueren. Het is daarom handig om de uitvaartverzekering met een schuin oog in de gaten te blijven houden om onverwachte kosten te voorkomen.

Wat zijn de kosten van een uitvaartverzekering?

Er komt veel kijken bij een uitvaart, dus er zitten ook bepaalde kosten aan vast. De gemiddelde uitvaartkosten liggen tussen de € 6.000,- en € 10.000,- . Deze kosten verschillen uiteraard per persoon. Voor een speciale uitvaart met bijvoorbeeld een mooie grafsteen tegen de huidige grafsteen prijzen bent u natuurlijk duurder uit dan wanneer u het wat simpeler houdt. Maar dat ligt uiteraard allemaal aan u en wat uw wensen zijn. Dit kunt u allemaal bespreken met een uitvaartondernemer of -verzekeraar voor een uitvaartverzekering die u past.

Wat voor verzekeringen heb je?

Er bestaan een aantal verzekeringen; Je hebt een kapitaalverzekering en en natura verzekering met alle twee hun voor- en nadelen. Daarom is het van belang om u goed te laten informeren en uw uitvaartverzekering te vergelijken, zodat alles goed en soepel zal verlopen.

Meer diensten over nalatenschap vinden >>

Eigen regie en uw ervaring

Naast een uitvaartverzekering zijn er meer aandachtspunten rond het levenseinde. Lees bijvoorbeeld meer over het regelen van uw testament en de gewenste mate van regie die u wenst. Heeft u tips voor of ervaringen met het vergelijken en regelen van een uitvaartverzekering? Deel ze hieronder in een reactie.

Deel dit artikel
Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: