Je auto verzekeren boven je 50e

je auto verzekeren boven je 50e[Gastbijdrage] Naarmate je ouder wordt, worden zowel je zicht als je spieren natuurlijk steeds iets minder. Dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat je geen auto meer kunt rijden. Maar de kans dat je begint met het dragen van een bril is natuurlijk vrij groot. Ondanks het feit dat er geen speciale verzekering is voor ouderen, zie je wel dat veel verzekeraars een wat hogere premie rekenen bij oudere mensen. Waar de ene verzekeraar een hogere premie hanteert vanaf 50 jaar, kiest de ander ervoor dit pas op latere leeftijd te doen. Maar wat is de reden hier eigenlijk van? En waar moet je als ‘senior’ rekening mee houden als je je auto op latere leeftijd nog wilt verzekeren? Lees hier meer over je auto verzekeren boven je 50e.

Het kan namelijk in bepaalde gevallen zelfs verstandiger zijn om te blijven zitten waar je zit en niet over te stappen naar een verzekeraar die op het eerste oog blijkt voordeliger te zijn.

De reden dat senioren en ouderen meer betalen

Wanneer u uw autoverzekering afsluit bij Alpina of een andere verzekeraar, dan is de kans aanwezig dat u boven een bepaalde leeftijd enkele euro’s meer aan premie betaald iedere maand. De reden hiervoor is dat de kans op eventuele schade op latere leeftijd groter is, dan wanneer je jonger bent. Je reactievermogen wordt naarmate je ouder wordt vaak minder en ook het zicht gaat achteruit. Alhoewel het dragen van een bril dit natuurlijk eenvoudig kan compenseren. Om er zeker van te zijn of dit bij uw verzekeraar ook het geval is, is het verstandig de voorwaarden even goed na te kijken.

Overstappen kan een probleem zijn

autoverzekering premie

Wilt u op latere leeftijd je auto verzekeren via Alpina, dan kan het zijn dat er een bepaalde leeftijdsgrens wordt gehanteerd. Dit geldt overigens niet voor alle verzekeraar en daarom is het dus ook goed om dit vooraf te controleren. De reden dat verzekeraars deze keuze maken, is omdat de kans op schade bij oudere statistisch gezien hoger ligt. Omdat ze dan eerder genoodzaakt zijn te moeten overgaan tot uitbetaling van eventuele schade, kiezen ze ervoor het risico te verminderen. Ondanks het feit dat verzekeraars hiervoor kiezen, is het anderzijds ook zo dat veel ouderen veel minder op de weg zitten. Daardoor neemt het risico eigenlijk juist af.

Keuzehulp Administratie & Geld >>

Mag een verzekeraar u weigeren?

Als u een bepaalde leeftijd hebt en u wilt uw auto verzekeren, dan mag een verzekeraar u op basis van leeftijd weigeren. Misschien denkt u dat dit niet zo vaak gebeurt? Het gebeurt echter maar liefst in bijna de helft van alle gevallen dat een oudere een verzekering aanvraagt. Daarbij komt ook nog eens dat de premie die ouderen dienen te betalen bij verzekeraars die ze wél accepteren soms maar liefst 50 procent hoger ligt, dan wanneer ze onder de leeftijdsgrens zitten. Het is dus verstandig om op latere leeftijd bij een eventuele overstap goed te kijken naar deze aanvullende voorwaarden. Want op het moment dat u uw oude verzekering al hebt opgezegd, kan het wel eens te laat zijn om dit ongedaan te maken en word je gezien als nieuwe klant.

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over je auto verzekeren boven je 50e?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Je auto verzekeren boven je 50e voordelig gelukt?

Met deze tips bent u hopelijk weer beter op weg naar een plezieriger huishoudbudget. Dat Je auto verzekeren boven je 50e aandacht vraagt, stond u waarschijnlijk niet bij stil. We wensen u weer vele veilige km’s!

[Gastauteur van Je auto verzekeren boven je 50e:] Alpina is als onderdeel van Alpina Group een allround financieel dienstverlener voor zakelijke en particuliere klanten. Zij bieden een breed aanbod aan financiële producten waaronder naast hypotheken, pensioenen en makelaardij ook autoverzekeringen.
[Beelden:] Auto door JAGMEET SiNGH via Pexels | Berekenen autopremie van Pixabay.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: