Waarom beleggen voor je pensioen belangrijk is

beleggen voor je pensioen[Gastbijdrage] Hoe ouder we worden, hoe belangrijker pensioen is voor ons. Na het aantal dienstjaren in een bedrijf is het tijd om te genieten, ook thuis, maar helaas kan dit niet zonder geld. Gelukkig zijn er pensioenmogelijkheden. Het is goed om te beleggen zodat je in de toekomst geen tekort hebt. Beleggen betekent dat u voor een lange termijn uw geld gaat steken in bijvoorbeeld aandelen, grondstoffen, obligaties, valuta of vastgoed. Hou er wel rekening mee de tijd waarvoor u belegt steeds korter wordt naarmate u ouder wordt. In dit artikel beperken we ons tot tips om met aandelen te beleggen voor je pensioen.

Voordeel van beleggen voor je pensioen

Vele verwarren beleggen met sparen, maar er is een groot verschil tussen deze twee. Als je gaat beleggen voor je pensioen is je rendement afhankelijk van de aandelenkoersen. Het is wel mogelijk om een hoger rendement te krijgen, maar het risico is hierdoor ook groter.

Extra budget

Als het goed gaat dan hebt u genoeg geld voor uw pensioen. Het lijkt wel eng om te beleggen, maar het kan ook goed verlopen. Dan kun je rustig verder genieten van je pensioenjaren. Of u werkt nog door na uw pensioen. Zo mogelijk is er zelfs dubbel budget om bijvoorbeeld de woning te verbeteren om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Of om de kleinkinderen om weg te helpen. Een slimme belegger in aandelen kan zo extra profiteren van een werkzaam leven. Aandelenkopen.nl heeft veel mogelijkheden tot pensioen beleggen.

Minder inkomstenbelasting

Pensioen is niet voor iedereen afdoende. Het is veel minder dan je looninkomen. Ook dan is er toch de mogelijkheid om te beleggen. Beleggen klinkt misschien saai, maar heeft veel voordelen bij de juiste aanpak. Je kunt je pensioen helpen opbouwen door je eigen geld te steken in aandelen. Als je gaat beleggen betaal je daarom ook minder inkomstenbelasting. Indien je ziet dat je het volledig bedrag betaalt, mag je deze altijd nog terugvorderen. Je moet wel ervoor zorgen dat je met je bruto salaris belegt anders  kan er wel inkomstenbelasting vanaf gaan.

Vermogensbelasting

Als je gaat beleggen voor je pensioen hoef je ook geen vermogensbelasting te betalen. Dit is het bedrag die je aan pensioen hebt opgebouwd. Maar het vermogen vrij belasting kan komen te vervallen als je jouw x aantal jaren van belastingvrij beleggen hebt overschreden. Investeren in Aandelen NIO is ook een vorm van pensioenbelegger.

Meer voor Administratie & Geld zoeken en vinden >>

Beleggen voor je pensioen: zelf of met deskundige hulp?

Als u van plan bent te beleggen is het handig om dit goed te doen. Zorg ervoor dat u genoeg kennis hebt hierover. Lees dan ook Zelf beleggen als financiële planning Kan dat online? Indien dit niet het geval is dan kunt u een deskundige inschakelen om dit te doen. Want je moet kunnen herkennen wat wel en niet goed is. Anders ben je jouw geld zo kwijt… Heeft dit bericht u verder geholpen of heeft u zelf ook ervaring met beleggen in aandelen? Deel uw reactie hieronder!

beleggen voor je pensioen aandelen[Gastauteur:] Aandelenkopen.nl zorgt voor een betrouwbare bron om informatie transparant en duidelijk te maken in de aandelenwereld voor u als beginnende belegger. De website is onderdeel van het innovatieve, online marketingbureau Rolent.

 

Wilt u gratis updates ontvangen zoals dit artikel over beleggen voor je pensioen?
Klik hier en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Langer en beter zelfstandig wonen
Zoek direct een dienst in de buurt of aan huis: